Români din toată țara ReUniți de 1 Decembrie 2020 la Valea Uzului

Print Friendly, PDF & Email

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului printr-o acțiune cultural patriotică organizată de Asociația Calea Neamului, prin președintele asociației dr. Mihai Tîrnoveanu, cu participarea Frăției Ortodoxe, cu implicarea Primăriei Comunei Dărmănești, județul Bacău, prin domnul primar Constantin Toma, și a multor patrioți români din toată țara, inclusiv filialele locale ale Asociației Calea Neamului.

Manifestările au avut parte de o participare peste așteptări, aproximativ câteva sute de participanți veniți din toată țara. După un scurt moment religios, o slujbă de pomenire a eroilor căzuți pentru Patrie tocmai pe acele meleaguri ale României, rostindu-se cu pioșenie numele celor căzuți în Primul Război Mondial pentru Întregirea Neamului Românesc, au urmat câteva alocuțiuni, colinde, cântece patriotice, iar la sfârșit s-a improvizat chiar și un dans al Ursului așa cum se obișnuiește pe la Dărmănești.

1 Decembrie 2020 la Valea Uzului, Foto: © Glasul.info

Acțiunea s-a terminat cu depuneri de coroane la monumentul din incinta Cimitirului Internațional de la Valea Uzului și cu o masă câmpenească cu bucate de post. În ciuda frigului năsprasnic de pe platoul de la Valea Uzului, au participat până și copii mici alături de părinții lor, veniți unii dintre ei pentru prima dată pentru a vedea locurile unde s-au dat unele dintre cele mai importante lupte pentru apărarea românismului în urmă cu mai bine de un secol.

1 Decembrie 2020 la Valea Uzului, Foto: © Glasul.info

La Mulți Ani România, la mulți ani Români, la mulți ani românismului!

Ursul de Dărmănești și-a făcut și el simțită prezența de 1 Decembrie la Valea Uzului: poate că acolo undeva, oriunde s-or fi aflând ei acum, s-or fi bucurat puțin și eroii noștri care au murit pe Valea Uzului, auzind niște sunete familliare, niște sunete care probabil au răsunat de mii de ani pe aceste meleaguri…

– De ce ați venit cu Ursul la Valea Uzului?
– Să audă toată lumea că aici e pământ românesc!

Social Links