RSS

Revoluție sau lovitură de stat? …

La trei decenii după…

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Indatorirea de roman

Print Friendly, PDF & Email

Mi-a spus cineva ca traiesc in trecut si ca zugravesc Romania in culori idilice, ca religia predata in scoli face rau copiilor si ca satul romanesc nu mai e ce a fost odata. Fiecare insa are dreptul la propria-i opinie.
Mass-media are dreptul sa arunce cu noroi peste Tara, eu am datoria sa incerc cu mijloacele mele extrem de putine sa sterg acel noroi. Politicienii cu putere mare au dreptul sa loveasca cu piciorul icoanele din scoli, eu am datoria sa le ridic, sarut si mangai.

Indatorirea de roman

Lucian Boia are dreptul sa stearga eroii din Istoria Nationala, eu am datoria sa ma inchin in fata lor. Nu traiesc in trecut, consider insa ca avem nevoie de modele si simboluri pentru a sti cum sa ne indreptam, caci da, poporul de astazi este ratacit dar nu rau.

Intr-adevar, culorile Romaniei din aceste vremuri nu sunt idilice, dar tabloul nu trebuie murdarit si mai mult, ci doar sters de praf cu credinta si smerenie. Eroii si sfintii romani sunt acolo, in firele adanci ale panzei, de noi depinde daca le ingropam mai adanc sau le ”restauram” aducandu-le in prim-plan.

Intr-o lume in care mai toti au asadar numai drepturi eu consider ca am numai indatoriri, simtindu-ma insa liber; liber sa cred in Hristos si in Neam, liber sa fiu convins ca Romania este Gradina Maicii Domnului, liber sa cred ca eroii si sfintii romani sunt acele modele in stare sa ne ridice, pe noi, poporul nevrednic, la loc in Istorie.

In fotografie (facuta publica de jurnalista Ioana Hașu) este Gheorghe Hasu, luptator anticomunist din Muntii Fagarasului si sotia sa.

In fotografie (facuta publica de jurnalista Ioana Hașu) este Gheorghe Hasu, luptator anticomunist din Muntii Fagarasului si sotia sa.

In fotografie (facuta publica de jurnalista Ioana Hașu) este Gheorghe Hasu, luptator anticomunist din Muntii Fagarasului si sotia sa. Gheorghe Hasu nu mai traieste printre noi. A murit pentru tara. Sotia lui traieste, crede in Hristos si in faptul ca barbatul ei nu a murit in zadar. Eu sunt alaturi de ea, in fata Icoanei.

Autor/Foto:Mihai Tirnoveanu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline