RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mihai Eminescu omagiat la Odesa prin lansarea cartii publicistului Vadim Bacinschi

Print Friendly, PDF & Email

In cadrul actiunilor preconizate de CG(n.r. Consulatul General) Odesa pentru a marca in regiune Ziua Nationala a Romaniei, la 19.11.2015, la Biblioteca orasului Odesa, “IVANO – FRANKOV”, am organizat prezentarea cartii publicistului Vadim Bacinschi, dedicata contextului si perioadei petrecute de  poetul Mihai Eminescu in Odesa.

Volumul intitulat “ Irosit printre rusi” – titlul reia un citat dintr-o scrisoare a vremii trimisa de poet prietenilor din Romania- a fost editat in acest an, la Galati, de catre FUNDATIA  ACADEMIA  DACOROMANA si are ca subtitlu “Mihai Eminescu la Kuialnik si Odesa”.

Mihai Eminescu omagiat la Odesa prin lansarea cartii publicistului Vadim Bacinschi

Colaboratori ai Bibliotecii, artisti si studenti, precum si membri ai CG au prezentat referate despre viata si opera poetului national roman, au recitat in romana, ucraineana si rusa din versurile lui Eminescu si au interpretat romante pe versurile poetului.

Vadim Bacinschi, scriitor, poet si jurnalist, fondator si redactor sef al almanahului de limba romana dedicat etnicilor romani din sudul Ucrainei, intitulat “SUD-VEST”, a prezentat cartea sa, a doua legata de acest subiect, s-a referit la influentele trecerii prin Odesa in viata si opera poetului Mihai Eminescu si a prezentat mediul social si cultural pe care l-a intalnit poetul pe aceste meleaguri.

Sursa /Foto: odessa.mae.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline