Mihai Eminescu omagiat la Odesa prin lansarea cartii publicistului Vadim Bacinschi

In cadrul actiunilor preconizate de CG(n.r. Consulatul General) Odesa pentru a marca in regiune Ziua Nationala a Romaniei, la 19.11.2015, la Biblioteca orasului Odesa, “IVANO – FRANKOV”, am organizat prezentarea cartii publicistului Vadim Bacinschi, dedicata contextului si perioadei petrecute de  poetul Mihai Eminescu in Odesa.

Volumul intitulat “ Irosit printre rusi” – titlul reia un citat dintr-o scrisoare a vremii trimisa de poet prietenilor din Romania- a fost editat in acest an, la Galati, de catre FUNDATIA  ACADEMIA  DACOROMANA si are ca subtitlu “Mihai Eminescu la Kuialnik si Odesa”.

Mihai Eminescu omagiat la Odesa prin lansarea cartii publicistului Vadim Bacinschi

Colaboratori ai Bibliotecii, artisti si studenti, precum si membri ai CG au prezentat referate despre viata si opera poetului national roman, au recitat in romana, ucraineana si rusa din versurile lui Eminescu si au interpretat romante pe versurile poetului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Vadim Bacinschi, scriitor, poet si jurnalist, fondator si redactor sef al almanahului de limba romana dedicat etnicilor romani din sudul Ucrainei, intitulat “SUD-VEST”, a prezentat cartea sa, a doua legata de acest subiect, s-a referit la influentele trecerii prin Odesa in viata si opera poetului Mihai Eminescu si a prezentat mediul social si cultural pe care l-a intalnit poetul pe aceste meleaguri.

Sursa /Foto: odessa.mae.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

PREOTUL MIHAI IVASIUC – VREDNIC DUHOVNIC SPIRITUAL SI PATRIOT INFLACARAT AL NEAMULUI

Dum nov. 22 , 2015
Azi constatam cu regret ca mai toti marii luptatori-patrioti ai Neamului. care s-au aflat in fruntea  miscarii pentru renasterea noastra spirituala si nationala la inceputul anilor’90 ai secolului precedent, au trecut la cele vesnice si ducem lipsa unor asemenea personalitati. Printre Romanii de vaza, care au lasat urme adanci in […]
PREOTUL MIHAI IVASIUC – VREDNIC DUHOVNIC SPIRITUAL SI PATRIOT INFLACARAT AL NEAMULUI, foto: zorilebucovinei.com

Poate vă place și:

libris.ro