fbpx

RSS

Daniel Gheorghe: "În spatele int…

Deputatul liberal Da…

Cine a luptat la IRealitatea TV …

Invitată de jurnalis…

Atac furibund al progresiștilor …

Pentru că a avut cur…

Opoziția acuză guvernarea libera…

Pensiile speciale ră…

PNL opreşte acum şi Programul Pr…

După Emil Boc, pe ca…

Iubim Pacea la fel de mult ca De…

"Mi-am asumat răspun…

Dezinformarea și manipularea de …

Într-o democrație re…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un nou implant de romanism in Republica Moldova. Un bust al lui Stefan cel Mare a fost donat de catre Societatea Cultural-Istorica “Mihai Viteazul”

Print Friendly, PDF & Email

O noua zi plina pe frontul frumos al reintregirii. De data aceasta, am ajuns in Raionul Calarasi.  In orașul Calarași, a aparut un nou implant de romanism – bustul lui Ștefan cel Mare și Sfant – o donație a Societații Cultural-Istorice “Mihai Viteazul”, a 17-a de acest gen facuta pentru Republica ‪‎Moldova‬. Bustul a fost instalat in fața cladirii Consiliului Raional Calarași, acolo unde președintele raionului, domnul Sergiu Artene (cel pentru care ReUnirea celor doua state romanești este un obiectiv asumat și declarat public inclusiv astazi) iși dorește crearea unui scuar al domnitorilor.

Un nou implant de romanism in Republica Moldova. Un bust al lui Stefan cel Mare a fost donat de catre Societatea Cultural-Istorica “Mihai Viteazul”

La Calarași, domnul Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova și doamna Ludmila Sfirloaga, cea care este responsabila pentru departamentul relații internaționale la Uniunea Naționala a Consiliilor Județene din Romania‬, au primit titluri de cetațeni de onoare ai raionului Calarași. Un gest firesc și necesar.

Daca am avea mai mulți oameni ca cei doi care sa se implice in tot ceea ce inseamna Miscarea Unionista, acum, procentul celor care și-ar dori ReUnirea in Republica Moldova ar fi cu siguranța peste 70%.

O sa citez un fragment din discursul doamnei Sfirloaga caruia ii subscriu și pe care tot il enunț și eu atunci cand am ocazia.

“Atat eu, cat și domnul președinte, cat și colegii mei, atunci cand trecem Prutul, nu avem culoare politica. Venim ca romani și punctum. De aceea ma doare și ne doare cand, in loc sa lasam patimile politice și sa lucram la binele comun, ne lovim de luni de zile de “nu vorbi cu ala ca nu-i din partidul bun”, “cu mine trebuie sa lucrezi ca avem protocol intre partide”, “nu stau cu ala la masa ca nu-i de partea mea”…

Fraților, pe noi nu ne-a interesat și nu ne intereseaza culoarea politica a administrației locale .

Ne ajutam frate cu frate și nu ne uitam daca are carnet roșu sau galben sau albastru. Avem cu toți carnete de frați și sangele apa nu se face”.

Am vizitat Cimitirul de Onoare al Eroilor Romani din acest raion pentru a aduce un omagiu și a ne exprima recunoștința celor care și-au dat viața pentru reintregirea neamului romanesc.

La Sadova, acolo unde, din pacate, a vazut lumina zilei cel mai idiot dintre “republicamoldoveni”, Igor Dodon, am poposit pentru a dona carți și materiale didactice copiilor minunați din acest sat. Printre materiale, s-a numarat, evident, și harta Romaniei Mari.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma

Am fost toți placut impresionați de discursul primarului de Sadova, domnul Vladimir Susarenco. La final, acesta a spus raspicat – “vorbim aceeași limba, suntem același neam”.

Am incheiat vizita de astazi in Sipoteni, cea mai mare comuna din raionul Calarași, acolo unde, prin eforturile Consiliului Județean Prahova – o donație de 36.000 de euro – este reabilitata o gradinița. Reabilitarea e sprijinita și de Guvernul Romaniei.

Toți cei prezenți au apreciat lecția care a presupus un amestec de istorie, geografie, economie, electrotehnica etc. ținuta de domnul Cosma.

In toate cele 3 cazuri, s-a vorbit de opțiuni care sa permita demararea unor proiecte economice pentru a aduce beneficii locuitorilor din raion. Legitatea “economicul dicteaza politicul” nu a anulat-o nimeni.

Am intalnit oameni care se bucura sincer de ceea ce facem noi prin Blocul Unitații Naționale (BUN). In toate aceste 3 zile, am primit incurajari sa perseveram in ceea ce facem. Inclusiv cat ține de lansarea postului Unirea TV. Sper sa ne revedem cu cat mai mulți dintre ei la Congresul nostru de pe 27 martie și/sau la marșul din aceeași zi.

O sa inchei prin a spune ca atat timp cat mai exista copii care se bucura nespus atunci cand vad o enciclopedie, mai exista speranța intr-un viitor mai bun aici, acasa. Atat timp cat de la mic la mare se vorbește despre Ștefan cel Mare, despre limba romana, despre romanism, despre Unire, mai exista speranța intr-un viitor mai bun aici, acasa.

Sursa/Foto: Constantin Codreanu apud Ludmila Sfirloaga


Comentarii

comentarii

libris.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL