RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Print Friendly, PDF & Email

Autoritatile gagauze au condamnat interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a jurnalistilor canalului TV rusesc “Russia 1” («Россия»). Jurnalistii rusi i-au raportat Irinei Vlah, care ocupa functia de guvernator al Gagauziei, incidentul expluzarii de catre autoritatile Republicii Moldova, scriu cei de la gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Nota noastra: O buna parte dintre autoritatile din Gagauzia au o pozitie prorusa, gagauzii din Republica Moldova fiind acum in marea lor majoritate rusificati si indoctrinati pentru a fi loiali Federatiei Ruse. Propaganda televiziunilor ruse nu face altceva decat sa amplifice si mai mult sentimentele proruse si sa sape artificial o prapastie intre gagauzi si ceilalti cetateni ai Republicii Moldova.

“Autoritățile moldovene sunt foarte sensibile la toate poveștile, care sunt pregatite de catre posturile de televiziune din Rusia, pentru că spun adevărul. Jurnaliștii ruși care vin la noi infatiseaza într-adevăr  intr-o alta lumina evenimentele care au loc în Republica Moldova și Găgăuzia, respectiv Transnistria. Noi înțelegem care este conexiunea (interzicerea intrarii jurnaliștilor ruși -.. aproximativ nn), și, desigur, de asemenea, condamnăm acest lucru “, – a spus Irina Vlah.

Autoritățile moldovene au deportat un corespondent al canalului de televiziune “Russia”. Dmitry Kaystro a fost reținut pe aeroportul din Chișinău. După interogatoriu, el a spus că intrarea în țară (n.r. Republica Moldova) ii este interzisa pentru urmatorii 4 ani. Motivele pentru o astfel de decizie nu au fost explicate.Un jurnalist rus a fost inclus în lista persoanelor indezirabile.

În ajunul zilei de 28 mai un corespondent special al RTR, Dmitri Kaystro, a aflat la sosirea pe aeroportul din Chișinău că autoritățile de la Chișinău l-au declarat persona non grata. Lui i-a fost interzisa intrarea în țară până în 2019. O zi mai devreme, pe 27 mai, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a Moldovei a decis să pună capăt retransmisiei canalului “Rusia 24” în Republica Moldova.

Potrivit membrilor consiliului, canalul TV rus a încălcat Codul cu privire la televiziune și radiourile din Moldova, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, normele CEC a Moldovei pentru campania și Constituția Republicii Moldova. În special, Consiliul nu este convinsă că, în calitate de canal “Rusia 24” a acoperit alegerea șefului autonomiei găgăuze. Anterior, persona non grata în Republica Moldova au mai fost declarati urmatorii corespondenți ai RTR: Alexander Balițchi, Andrei Kondrashov si Dmitri Kiselev.

Sursa: gagauzinfo.md, Traducere si adaptare: Glasul.info

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

 

[tp_product id=”198150028″ feed=”396″]

 


Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL