RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Print Friendly, PDF & Email

Autoritatile gagauze au condamnat interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a jurnalistilor canalului TV rusesc “Russia 1” («Россия»). Jurnalistii rusi i-au raportat Irinei Vlah, care ocupa functia de guvernator al Gagauziei, incidentul expluzarii de catre autoritatile Republicii Moldova, scriu cei de la gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Nota noastra: O buna parte dintre autoritatile din Gagauzia au o pozitie prorusa, gagauzii din Republica Moldova fiind acum in marea lor majoritate rusificati si indoctrinati pentru a fi loiali Federatiei Ruse. Propaganda televiziunilor ruse nu face altceva decat sa amplifice si mai mult sentimentele proruse si sa sape artificial o prapastie intre gagauzi si ceilalti cetateni ai Republicii Moldova.

“Autoritățile moldovene sunt foarte sensibile la toate poveștile, care sunt pregatite de catre posturile de televiziune din Rusia, pentru că spun adevărul. Jurnaliștii ruși care vin la noi infatiseaza într-adevăr  intr-o alta lumina evenimentele care au loc în Republica Moldova și Găgăuzia, respectiv Transnistria. Noi înțelegem care este conexiunea (interzicerea intrarii jurnaliștilor ruși -.. aproximativ nn), și, desigur, de asemenea, condamnăm acest lucru “, – a spus Irina Vlah.

Autoritățile moldovene au deportat un corespondent al canalului de televiziune “Russia”. Dmitry Kaystro a fost reținut pe aeroportul din Chișinău. După interogatoriu, el a spus că intrarea în țară (n.r. Republica Moldova) ii este interzisa pentru urmatorii 4 ani. Motivele pentru o astfel de decizie nu au fost explicate.Un jurnalist rus a fost inclus în lista persoanelor indezirabile.

În ajunul zilei de 28 mai un corespondent special al RTR, Dmitri Kaystro, a aflat la sosirea pe aeroportul din Chișinău că autoritățile de la Chișinău l-au declarat persona non grata. Lui i-a fost interzisa intrarea în țară până în 2019. O zi mai devreme, pe 27 mai, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a Moldovei a decis să pună capăt retransmisiei canalului “Rusia 24” în Republica Moldova.

Potrivit membrilor consiliului, canalul TV rus a încălcat Codul cu privire la televiziune și radiourile din Moldova, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, normele CEC a Moldovei pentru campania și Constituția Republicii Moldova. În special, Consiliul nu este convinsă că, în calitate de canal “Rusia 24” a acoperit alegerea șefului autonomiei găgăuze. Anterior, persona non grata în Republica Moldova au mai fost declarati urmatorii corespondenți ai RTR: Alexander Balițchi, Andrei Kondrashov si Dmitri Kiselev.

Sursa: gagauzinfo.md, Traducere si adaptare: Glasul.info

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

 

[tp_product id=”198150028″ feed=”396″]

 


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline