Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze au condamnat interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a jurnalistilor canalului TV rusesc „Russia 1” («Россия»). Jurnalistii rusi i-au raportat Irinei Vlah, care ocupa functia de guvernator al Gagauziei, incidentul expluzarii de catre autoritatile Republicii Moldova, scriu cei de la gagauzinfo.md

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova

Nota noastra: O buna parte dintre autoritatile din Gagauzia au o pozitie prorusa, gagauzii din Republica Moldova fiind acum in marea lor majoritate rusificati si indoctrinati pentru a fi loiali Federatiei Ruse. Propaganda televiziunilor ruse nu face altceva decat sa amplifice si mai mult sentimentele proruse si sa sape artificial o prapastie intre gagauzi si ceilalti cetateni ai Republicii Moldova.

„Autoritățile moldovene sunt foarte sensibile la toate poveștile, care sunt pregatite de catre posturile de televiziune din Rusia, pentru că spun adevărul. Jurnaliștii ruși care vin la noi infatiseaza într-adevăr  intr-o alta lumina evenimentele care au loc în Republica Moldova și Găgăuzia, respectiv Transnistria. Noi înțelegem care este conexiunea (interzicerea intrarii jurnaliștilor ruși -.. aproximativ nn), și, desigur, de asemenea, condamnăm acest lucru „, – a spus Irina Vlah.

https://youtube.com/watch?v=nkKe8uzoGXQ

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Autoritățile moldovene au deportat un corespondent al canalului de televiziune „Russia”. Dmitry Kaystro a fost reținut pe aeroportul din Chișinău. După interogatoriu, el a spus că intrarea în țară (n.r. Republica Moldova) ii este interzisa pentru urmatorii 4 ani. Motivele pentru o astfel de decizie nu au fost explicate.Un jurnalist rus a fost inclus în lista persoanelor indezirabile.

În ajunul zilei de 28 mai un corespondent special al RTR, Dmitri Kaystro, a aflat la sosirea pe aeroportul din Chișinău că autoritățile de la Chișinău l-au declarat persona non grata. Lui i-a fost interzisa intrarea în țară până în 2019. O zi mai devreme, pe 27 mai, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a Moldovei a decis să pună capăt retransmisiei canalului „Rusia 24” în Republica Moldova.

Potrivit membrilor consiliului, canalul TV rus a încălcat Codul cu privire la televiziune și radiourile din Moldova, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, normele CEC a Moldovei pentru campania și Constituția Republicii Moldova. În special, Consiliul nu este convinsă că, în calitate de canal „Rusia 24” a acoperit alegerea șefului autonomiei găgăuze. Anterior, persona non grata în Republica Moldova au mai fost declarati urmatorii corespondenți ai RTR: Alexander Balițchi, Andrei Kondrashov si Dmitri Kiselev.

Sursa: gagauzinfo.md, Traducere si adaptare: Glasul.info

Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md
Autoritatile gagauze condamna interzicerea jurnalistilor rusi pe teritoriul Republicii Moldova, foto: gagauzinfo.md

 

[tp_product id=”198150028″ feed=”396″]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info