fbpx

RSS

Pas cu pas spre deznaționalizare…

Pas cu pas, alogenii…

Trianonul sărbătorit la Sfântu G…

Trianonul sărbătorit…

KLAUS IOHANNIS ANTIROMÂNUL! A CO…

"Klaus Iohannis a co…

Ungaria Mare jelită cu steaguri …

În comuna Urziceni d…

Trianonul sărbătorit la Sfântu G…

Joi, 4 iunie începân…

80 de ani de la moartea lui Nico…

La 5 iunie 1871, acu…

În afara liberalilor, un nou pră…

Au început băbuțele …

4 Iunie 2020: Are loc la Carei s…

,,În data de 4 iunie…

Nici măcar de 1 iunie USR-ista f…

În preajma zilei de …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sa fim cat mai multi, de Ziua Unirii, la Chisinau

Print Friendly, PDF & Email

Sa fim cat mai mulți, de Ziua Unirii, la Chisinau

Declarația Partidului Național Liberal din Republica Moldova

In cadrul Consiliului Unirii, reprezentanții Partidului Național Liberal, alaturi de alte entitați ale Platformei unioniste, au pledat pentru coagularea eforturilor acestora, dar și ale celor ce fac parte din alte structuri, ce includ organizații, asociații și partide naționale, unioniste, in vederea pregatirii unei manifestari naționale proUnire de amploare, prin care sa se reauda puternic vocea unioniștilor.

In societatea in care s-a instalat o depresie și o dezamagire cumplite, cand in Europa au loc procese noi, urmare a migrarii unor segmente de populație din țarile avand conflicte militare, noi, romanii, trebuie sa fim impreuna cu neamul nostru, pentru a ne restabili demnitatea, adevarul istoric, pentru a ne reface unitatea naționala in numele viitoarelor generații de romani și de alogeni loiali Națiunii Romane și Statului Roman.

Noi, național-liberalii, promovam deschis și curajos obiectivul național unionist, fortificat prin acțiunile solidare ale membrilor Consiliului Unirii din 2012 pana in prezent.

Salutam apariția unor noi entitați ce opteaza pentru Unire. Am dori, insa, ca imbrațișarea acestui deziderat sfant, unionist, de noile structuri sa nu fie arondate unor interese obscure, unor politicieni cu scopuri meschine, ce au folosit din plin in anii de pana acum aspirația romaneasca pentru alte scopuri, incat oamenii iși recapeta greu increderea in segmentul național al clasei politice.

PNL saluta partea de societate civila unionista care opteaza pentru coagularea eforturilor TUTUROR unioniștilor intr-o acțiune comuna pe 27 martie, prin implicarea fiecaruia in procesul de pregatire a manifestarii unioniste. PNL crede ca daca exista entitați sau persoane ce nu accepta regasirea unioniștilor in acțiuni comune, e de presupus ca sunt la mijloc forțe oculte, urmarind alte scopuri decat refacerea unitații naționale romanești, forțe care vor sa ii descurajeze pe cetațenii, timorați de regimul oligarchic, in a se solidariza pentru un obiectiv național major, ce semnifica și un act de dreptate istorica, dar și salvarea basarabenilor care au suportat și mai suporta efectele implicarii serviciilor rusești in acțiunile de demnitate naționala din al doilea stat romanesc.

PNL a chemat populația, inca in anul 2010, la alegerea unui Președinte al R.Moldova care sa ne conduca spre Unirea cu Romania, PNL i-a chemat, in alegerile din noiembrie 2010, pe toți unioniștii, sub stindardul Unirii. In noiembrie 2014, PNL a propus, impreuna cu cei mai buni candidați pe lista din partea Consiliului Unirii, un Program amplu și unul comprimat pentru avansare spre Reintregirea din 2018.

PNL cheama și acum la o acțiune comuna, pentru a se crea o alternativa politica unionista, – singura in stare sa ne adune pe toți romanii impreuna, ca sa imparțim o soarta comuna și sa incepem a depași consecințele unui rapt ce ne-a nefericit parinții, bunicii, dar care nu vrem sa ne nefericeasca și copiii.

Delegația Politica Naționala a PNL,
27 februarie 2016

Sursa/Foto: pavlicenco.mdComentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info