libris.ro

Logofete Macovei…

Logofete Macovei…

Distinsa doamna Macovei,

Va scriu, probabil greșit orientat de o gluma auzita ieri la o coada la Casa de Pensii. Venise vorba de distinsa dvs persoana și cineva a intrebat ce inseamna 10 din numele partidului pe care l-ați inființat: M 10. N-a știut nimeni sa raspunda, pana nu ne-a lamurit un „codaș” mai hatru: 10 inseamna ca partidul dnei Macovei a fost inființat in 10 zile!… Nu mi-a venit sa cred, așa cum toți ceilalți camarazi de adastare au crezut, și ajuns acasa am intrat pe Internet. Un partid inființat in numai 10 zile?! M-am mirat eu, ca Stan Pațitu. Caci ce am pațit? Am incercat și eu sa inființez un partid, dar nici vorba de zece zile! Au trecut aproape 6 luni de cand am depus dosarul de inființare și inca aștept, infrigurat și mai ales ingrijorat, dupa atata așteptare s-ar putea sa fi așteptat degeaba, partidul nici macar sa nu fie admis in justiție!…

Pe Internet am aflat ca

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Șerban Marinescu și Dacian Țolea au semnat actele de inființare a Partidului M10, care au fost depuse la 3 iunie 2015 la Tribunalul București.

Pe 7 august 2015, Tribunalul București a dispus, prin sentința civila nr. 29 (definitiva), sa acorde personalitate juridica partidului M10.

Eu, pentru inființarea Partidului Lista Naționala, am depus actele pe 21 septembrie – dosar nr 34034/3/2015, dupa o luna am avut primul temen, la care am fost chemat sa aduc ce mai lipsea din dosar. M-am conformat, dar spre mirarea mea ni s-a mai fixat un termen, in noiembrie, cand ni s-a dat și al treilea termen, in decembrie, pe 16, dupa cunoscuta schema de basm: trei incercari! Numai ce se face din trei incercari este temeinic și izbavitor!

Așa ca la a treia incercare, in decembrie, am auzit și fraza magica: in pronunțare… Pronunțarea, adica sentința s-a dat pe 21 ianuarie, cand s-a admis cererea noastra de a exista.

Din pacate, a doua zi, Parchetul a formulat obiecții fața de existența noastra. De data asta nu ni s-a mai dat un termen, aștept de mai bine de o luna sa aflu motivul de recurs inaintat de Parchet la Curtea de Apel. In cel mai fericit caz, daca ne vom judeca la Curtea de Apel și vom obține o sentința favorabila și definitiva, aceasta se va intampla cam dupa doua-trei luni de zile, pe la inceput de luna mai, ceea ce va face imposibila depunerea vreunei liste de candidați pentru alegerile locale din partea nostra.

Și e tare pacat! Avem cațiva candidați „sans tache et sans reproche”, mai ales pentru marile municipii, inclusiv pentru Capitala… Am citit decalogul lui M 10 și candidații noștri ar corespunde cu brio!…

De ce va scriu, distinsa doamna? Nu, nu vreau sa reclam la Bruxelles sau la alte instanțe europene sabotajul politic ce ni se face in justiție. Noi, Lista Naționala, ca partid naționalist, nu concepem sa apelam la straini, ne-am cam lamurit cat de mult ne vor binele… Preferam sa gasim soluții romanești, fie ele și strambe, pentru problemele noastre. Bunaoara, prefer colaborarea cu domnia voastra, drept care va inaintez (1) o cerere de asistența juridica și (2) o oferta de colaborare electorala!

Cererea de asistența juridica consta in a-mi recomanda dumneavoastra persoana (persoanele) care s-au ocupat de dosarul de inregistrare a partidului M 10. Intenționez sa mai depun un dosar, pentru inființarea unui partid, cu alți membri fondatori, poate imi recomandați dumneavoastra și trei persoane care a caror existnța sa nu deranjeze pe nimeni de la Parchetul General sau din alta structura a puterii…

Oferta electorala pe care o fac privește apropiatele alegeri locale la care, foarte probabil, noi, Lista Naționala, nu ne vom putea inscrie. Am vazut cateva propuneri pe care le face M 10 pentru primaria Capitalei și alte primarii din Țara. Las deoparte modestia, ar fi falsa, și va spun cu toata sinceritatea ca pe Lista Naționala avem candidați mult mai valoroși, inclusiv conform grilei pe care M 10 a propus-o! O sa vorbesc cu ei și o sa-i direcționez spre lista M 10, in schimbul ajutorului pe care ni-l veți acorda ca sa inființam un partid naționalist! De data asta, nu mai e vorba de a treia incercare, sunt la a șaptea, cred!… Deci, ajutați-ne sa facem un dosar pentru un nou partid, iar noi va dam cateva zeci de candidați incomparabili mai valabili decat un Ludovic Orban, sa zicem…

Aș indrazni sa va mai fac o cerere, o rugaminte: ca persoana care ați fost și sunteți in continuare implicata in mersul justiției romanești, poate ma ajutați sa aflu mai devreme motivul de recurs invocat de Parchet. La ultima infațișare, cea din 16 decembrie, reprezentantul Parchetului a obiectat fața de ultima fraza din Statutul Partidului Lista Naționala.

Aceasta fraza suna cam așa:

NB: Acest statut devine operațional in intregimea sa in momentul cand Partidul ajunge la un numar de 1000 de membri platitori de cotizație. In cel mai scurt timp se organizeaza prima Conferința Naționala a PLN, conferința propriu zis constitutiva. Dupa socotelile noastre, aceasta se va intampla pana la 1 martie 2016.

Doamne, ajuta!

Din felul in care reprezentantul Parchetului a formulat obiecția sa fața de prezența frazei respective in Statutul PLN mi-am dat seama ca onor reprezentanta Parchetului, sa-mi fie cu iertare, dar nu cunoaște semnificația sintagmei latinești Nota bene, prescurat NB. De-a lungul anilor, am constatat ca majoritatea persoanelor pe care le-am putut vedea confruntandu-se cu acest mic examen de cultura generala, au greutați serioase de ințelegere a sensului corect. In expresia nota bene! avem de-a face cu un vocativ, de la verbul nosco, noscere, sensul locuțiunii fiind „ia aminte bine, iți atrag atenția ca, te fac atent la”. Ea se adreseaza direct cititorului și exprima de cele mai multe ori un punct de vedere, o apreciere a Emițatorului fața de propriul sau mesaj. Este o dovada de luciditate, de apreciere critica lucida.

Am simțit nevoia sa fac aceasta precizare din politețe fața de viitorii cititori ai Statutului. Mi se parea ușor caraghios, cand partidul pleaca la drum cu trei membri fondatori, sa prevezi prin statut cateva sute de funcții. Cine le ocupa? Am atras astfel atenția asupra faptului ca nu bat campii, ca sunt conștient de situația in care ma aflu, și ca apreciez ca aceasta situația va intra in normalitate pana la data de! Data cand, probabil, statutul va trece integral de pe foaia de hartie, din starea de virtualitate, in realitatea propriu zisa. Dupa cum se vede, imi inchipuiam ca la data de 1 martie 2016 PLN va avea deja cateva luni de existența, de activitate organizatorica rodnica!…

Textul incriminat de onor doamna procuror nu face parte din statut, de aceea nici nu intra sub incidența numerotarii articolelor din statut! La ședința din 16 decembrie i-am și spus reprezentantei Parchetului ca acea fraza poate lipsi din statut fara ca acesta sa se modifice in vreun fel.

Pe vremea mea, la facultatea de drept se faceau ore de latina, iar domnul profesor Molcuț, la dreptul roman, nu promova pe nimeni care nu se descurca cu un minim de latina!… Ma pun, daca e nevoie, la dispoziția Parchetului și pentru alte lamuriri privind termenii latini uzuali in dreptul romanesc, in limba romana…

…Acestea fiind zise, cred ca v-am oferit un subiect de intervenție in materie de justiție, sper ca nu veți asista fara pasare la faptul ca justiția noastra cam umbla pe doua carari, are doua masuri diferite: una pentru inființarea Partidului M 10, și alte pentru (des)ființare Partidului Lista Naționala!…

Cu urari de bine pentru intreg partidul M 10,

Ion Coja

27 februarie 2016

Sursa: ioncoja.ro

Foto: captura TVR

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info