Presedintele Asociatiei F.A.P.T.E. : “In conditiile cresterii PIB-ului Romaniei, cum se explica totusi si cresterea saraciei din tara noastra?”

Presedintele Asociatiei F.A.P.T.E., domnul Bagiu Ovidiu Ilie, a participat la conferinta de la Hotelul Intercontinental, acolo unde a fost prezentat raportul semestral de tara de catre forul Uniunii Europene in ceea ce priveste Romania ne face o scurta concluzie a acestui raport:

“Am vazut niste date incurajatoare, date bune, economia care creste, investitii care sunt bune, o stabilitate a leului, stabilitate a pietei muncii, pietele atat financiare cat si cele comerciale care functioneaza…

Deci, in exterior, Romania arata ca o tara foarte bine si chiar unii dintre functionarii Uniunii Europene prezenti acolo au spus ca intr-adevar Romania este foarte bine si cresterea economica este foarte buna.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

La un moment dat, un reprezentant al societatii civile, a pus o intrebare staffului prezent, deci ministri, inclusiv reprezentanti ai Uniunii Europene:  sa explice ei cum inteleg faptul prin care cu toate ca Romania creste in PIB (…), totusi saracia creste in acelasi timp.

Si credeti-ma ca am avut trista surpriza sa vad ca nici un ministru sau nici un reprezentant al UE n-a stiut sa rapsunda. La care eu, ca reprezentant al Asociatiei F.A.P.T.E., oameni de afaceri, am spus foarte clar: acest lucru se datoreaza faptului ca peste 70% din exporturi se datoreaza firmelor straine care nu tin banii si capitalul in Romania sa-l reinvesteasca si sa plateasca salarii sau impozite, ci il transfera la ei acasa.”

Presedintele Asociatiei F.A.P.T.E. : “In conditiile cresterii PIB-ului Romaniei, cum se explica totusi si cresterea saraciei din tara noastra?”

“La fel se intampla si cu bancile, peste 70-80% din banci sunt straine, cu capital strain, care cu toate ca au profit dublu in Romania, acest lucru nu se transfera si in salariile care sunt in Romania pentru ca salariile in sistemul bancar din Romania sunt la nivelul de 20-30% fata de salariile din bancile mama din strainatate.

Atunci va intreb si pe dumneavoastra care este solutia? Ce trebuie facut? Daca luam cazul OMV Petrom, este un caz simbolic: in Austria un angajat are 1250 de Euro pe luna, si vorbesc de angajatul de la pompa de benzina, ca sa nu credeti ca vorbesc de manageri.

In conditia in care pretul la benzina, atentie…, este mai mic constant decat pretul la benzina de la aceeasi firma din Romania. Dar angajatul din Romania are doar … 250 de Euro pe luna, deci cu 1000 de Euro mai putin, cu toate ca OMV face profit in Romania si toti banii care ii fac ei ( n.r. OMV, austriecii) nu se regasesc in Romania ci se regasesc in Austria. Deci sa ne fie foarte clar cum stau lucrurile!

Ce e de facut? Cum putem sa aducem Romania in sfera normalitatii, pentru ca acesti jucatori de capitaluri si de intreprinderi care au venit in Romania nu au un comportament de fair play, loial, sau sa spunem egal.”

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Pe 9 martie 1866 Mihai Eminescu debuta in revista Familia. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu!

mie mart. 9 , 2016
Marele poet national roman Mihai Eminescu debuta pe 9 martie 1866 (n.r. 25 februarie pe s.v.) in numarul 6 al revistei Familia cu poezia “De-aş avea..”. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu! Singurul numar al revistei Familia care continea poezia de debut a lui Mihai […]
Pe 9 martie 1866 Mihai Eminescu debuta in revista Familia. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu!

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro