De ce țopăiau bancherii în piață împotriva Guvernului? PNL plătește nota: scutește o bancă de o datorie uriașă!

Deși l-au lăsat atâta amar de vreme pe Cîțu să schelăluie neîntrerupt pe toate miloacele de informare în masă despre „găurile” care trebuie acoperite prin împrumuturi imense, guvernul PNL este neobișnuit de darnic cu băncile private, cărora este gata să le șteargă „din pix”, printr-o ordonanță de urgență, peste un miliard de lei, o obligație izvorâtă dintr-o decizie a ÎCCJ.

Dacă ai atâtea găuri pe care nu știi cum să le acoperi și ești nevoit să faci împrumuturi cu dobânzi piperate, oare cum naiba te poți gândi să renunți dintr-un foc la 1,3 mld lei? Ce concluzie ai putea să tragi din această puternică și ciudată contradicție logică?

„Guvernul Orban, în şedinţa care începută la ora 14.00 şi care nu s-a încheiat încă la ora 22.00, a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Raiffeisen Bank a fost iertată de obligaţia de a plăti peste un miliard de lei, izvorâtă dintr-o decizie a ÎCCJ. Dezvăluirea este făcută de Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii.”, a scris stiripesurse.ro

Foto: captură facebook
Foto: captură facebook

„Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se da o ordonanta pe sfertul de ora, fara sa fie avizele necesare, lucrata pe genunchi de angajatii ministerelor adusi de acasa ca sa lucreze noaptea ca hotii!
Au aprobat si scutirea bancilor de 1,3 mld lei, bani datorati statului ca urmare a unor hotarari judecatoresti. Nu mergeti dupa fenta! Nu clientii trebuiau sa plateasca, aceea e alta poveste, ci bancile!
Printre cele scutite e si una al carei director sarea in piata ca mingea, alaturi de angajatii sai, la protestele contra guvernelor PSD. Acum isi primeste plata, ca doar nu ingheta ca fraierul pentru principii! Vedeti? Daca nu au venit si copiii sa tipe sa plece PSD, nu merita alocatii! Cica nu au bani pentru alocatii si pensii si autostrazi! Bine ca au pentru banci!”, a scris pe facebook Lia Olguța Vasilescu

Din fericire, toată această mârșavă intenție a guvernării Orban nu s-a mai materializat ieri, sub pretextul că adoptarea ordonanţei de urgenţă a fost amânată, pentru că actul normativ nu avea toate avizele necesare, însă există o probabilitate ridicată ca „amânarea” să fi avut loc tocmai pentru că această informație a transpirat în presă, înainte ca liberalii să-i poată pună pe români în fața faptului împlinit.

Cert este că liberalii au început să fie trădați de la interior chiar de proprii lor oameni, scârbiți de amploarea jafului, incompetenței și a corupției care se desfășoară sub ochii lor. În PNL încă mai sunt antagonisme între liberalii veritabili și sedimentele PDL-iste ajunse ca o viitură în rândul unui partid istoric. Unele lucruri sunt de nesuportat, mai ales pentru cei din generațiile mai tinere.

Finanțările protestelor și ale uriașei mașini de propagandă din mass media nu au putut să vină din neant, din văzduh. Acum se adună încetul cu încetul înapoi datoriile, investițiile făcute de către cei din afara României în industria de propagandă și manipulare care a dezbinat o țară întregă și a întors categorii sociale diferite și chiar generații diferite, unele împotriva celorlalte.

Așa că acum bancherii țopăitori din piață își așteptau și ei răsplata; face mult până la urmă și un mărunțis de peste un miliard de lei pentru o bancă mică și pricăjită precum Raiffeisen Bank

PS: acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns