fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Partidele parlamentare si mafia spitalelor

Print Friendly, PDF & Email

Algoritmul politic și sistemul de sanatate

Am aflat urmatoarea poveste, relatata la persoana I, de catre un medic, fost director la un mare spital din București. La un moment dat, cica s-a prezentat la director insuși calul breaz al PSD, Vanghele, deși spitalul este situat in alt sector decat cel peste care numitul Vanghele era primar. Dar s-a prezentat in alta calitate: cea de președinte al PSD peste tot Bucureștiul. Și i-a adus la cunoștința domnului doctor ca spitalul pe care il conduce a fost „arondat la PSD”.

Din spusele primarului de sector 5 s-a ințeles ca fiecare spital din București „a fost arondat la unul din partidele parlamentare”. In ce scop? In scopul de a cotiza la partidul respectiv anual o suma, un fel de taxa de protecție pentru director! Platește suma respectiva și nu-l mai doare capul!

 Partidele parlamentare si mafia spitalelor

In cazul respectiv, al celui care povestea, suma era de 150.000 de euro. „Nu va faceți griji ca suma este prea mare, l-a liniștit Vanghele. Va ajutam noi s-o caștigați! Va ajutam sa caștigați chiar mai mult!”

Cum?, s-a mirat ingenuu ca un nou nascut domnul doctor.
„Prin contractele pe care le veți incheia cu furnizorii recomandați de noi!”
In cazul relatat, domnul doctor n-a marșat, nu „a pus botul”, și a ieșit din funcție dupa cateva saptamani! Cel care i-a luat locul este director și azi…

Asta ce inseamna? Inseamna ca contractele oneroase incheiate de spitale pentru dezinfectanți ineficienți și alte manarii – penibile, daca n-ar fi de fapt criminale!, printre beneficiari se afla in primul rand partidele politice parlamentare, ale caror cheltuieli și șpagi nu pot fi acoperite din amarita de cotizație!

Așa se explica faptul ca și de data aceasta ancheta penala se va impotmoli, dupa ce va trena ani de zile! Deja vad in toata mass media ca acuzațiile curg pe capul lui Cioloș. Vinovat și el, dar mult mai puțin decat cei care au organizat aceasta „mafie a spitalelor”! Nu Cioloș și ultimul ministru al sanatații trebuie chemați sa dea explicații! Cred ca Vanghele și Oprescu trebuie cercetați cu precadere, pentru a se ajunge și la restul bandei! Dar vrea asta procuratura noastra?! Nu-i mai ușor sa se ocupe de Dl Vasile Zarnescu?! Ca nu se supara nimeni!

Ion Coja


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info