Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!” O sută de manuale de românism vor ajunge la copiii din Inima Țării datorită distinsei doamne Elena Ciobanu, sprijin de mare nădejde în multe din acțiunile Români pentru Români.

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Cartea ”Nu uita că ești român! Cântece și poezii patriotice” este intr-adevăr un manual de românism, volumul cuprinzând Drumul Neamului de la baladele despre Iancu Jianu și Iancu Avram până la ”Ridică-te Gheorghe, ridica-te Ioane”, poezia lui Radu Gyr.

Găsim aici mărturisirea lui Mihai Eminescu, lupta Basarabiei pentru unirea cu Țara Mamă, ruga martirilor din închisorile comuniste, rezistența luptătorilor anticomuniști din munți, Ținutul Căciularilor cântat de Ion Hagiu din Zăbala, glorioasa armată română și ale ei marșuri ostășești. Multe poezii au scurte dar cuprinzătoare note explicative privitoare la autori, la împrejurările în care acestea au fost scrise precum și despre viața eroilor, martirilor și voievozilor români.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Vom duce aceste manuale de românism în Inima Țării, la inima copiilor români. Îi mulțumim din tot sufletul doamnei Elena! Promitem că-i vom dărui un buchet de flori, sărutări de mâini și o îmbrățișare românească. Recunoștința noastră o are deja. Mulțumim pe această cale în mod deosebit și prietenei noastre Florentina, datorită căreia doamna Elena Ciobanu a aflat de eforturile noastre menite a le spune românilor din Covasna și Harghita un lucru simplu: suntem alături de voi, nu sunteți singuri!

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”
Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Vom merge dragi prieteni în Harghita și Covasna. Pentru România. Pentru omagierea lui Mihai Eminescu (15 iunie) la Ozun și Chichiș, pe linia fostei granițe de o mie de ani a Imperiului Austro-Ungar și pe 24 iunie, de Sânziene, la Livezi și în satul Bătrânilor lui Dumnezeu. Vom dărui copiilor din primele trei sate premii de sfârșit de an școlar (cărți de Mihai Eminescu, steaguri tricolore, rechizite și dulciuri) iar bunicilor din colțul Harghitei alimente de bază (ulei, mălai, făină, orez, paste făinoase).

Fondurile pentru această Acțiune se strâng la fel ca si până acum, prin intermediul conturilor BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800, pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU.Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Lucrurile enunțate mai sus se pot trimite și pe următoarea adresă: Tîrnoveanu Mihai, Brasov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl. 20, sc.C, ap.1.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

sâm iun. 11 , 2016
Soldatii rusi ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse detasati in asa zisa republica transnistreana privesc misiunea lor din regiunea secesionista de peste Nistru ca pe o pedeapsa la care sunt supusi atunci cand sunt dislocati in stanga Nistrului. Aproximativ 70% dintre militarii rusi din Transnistria si-au depus cereri adresate Ministerului […]
Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Poate vă place și:

libris.ro