RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Print Friendly, PDF & Email

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!” O sută de manuale de românism vor ajunge la copiii din Inima Țării datorită distinsei doamne Elena Ciobanu, sprijin de mare nădejde în multe din acțiunile Români pentru Români.

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Cartea ”Nu uita că ești român! Cântece și poezii patriotice” este intr-adevăr un manual de românism, volumul cuprinzând Drumul Neamului de la baladele despre Iancu Jianu și Iancu Avram până la ”Ridică-te Gheorghe, ridica-te Ioane”, poezia lui Radu Gyr.

Găsim aici mărturisirea lui Mihai Eminescu, lupta Basarabiei pentru unirea cu Țara Mamă, ruga martirilor din închisorile comuniste, rezistența luptătorilor anticomuniști din munți, Ținutul Căciularilor cântat de Ion Hagiu din Zăbala, glorioasa armată română și ale ei marșuri ostășești. Multe poezii au scurte dar cuprinzătoare note explicative privitoare la autori, la împrejurările în care acestea au fost scrise precum și despre viața eroilor, martirilor și voievozilor români.

Vom duce aceste manuale de românism în Inima Țării, la inima copiilor români. Îi mulțumim din tot sufletul doamnei Elena! Promitem că-i vom dărui un buchet de flori, sărutări de mâini și o îmbrățișare românească. Recunoștința noastră o are deja. Mulțumim pe această cale în mod deosebit și prietenei noastre Florentina, datorită căreia doamna Elena Ciobanu a aflat de eforturile noastre menite a le spune românilor din Covasna și Harghita un lucru simplu: suntem alături de voi, nu sunteți singuri!

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Mesajul unei românce din Voinești Covasna către copiii noștri din Harghita și Covasna: ”Nu uita că ești român!”

Vom merge dragi prieteni în Harghita și Covasna. Pentru România. Pentru omagierea lui Mihai Eminescu (15 iunie) la Ozun și Chichiș, pe linia fostei granițe de o mie de ani a Imperiului Austro-Ungar și pe 24 iunie, de Sânziene, la Livezi și în satul Bătrânilor lui Dumnezeu. Vom dărui copiilor din primele trei sate premii de sfârșit de an școlar (cărți de Mihai Eminescu, steaguri tricolore, rechizite și dulciuri) iar bunicilor din colțul Harghitei alimente de bază (ulei, mălai, făină, orez, paste făinoase).

Fondurile pentru această Acțiune se strâng la fel ca si până acum, prin intermediul conturilor BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800, pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU.Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Lucrurile enunțate mai sus se pot trimite și pe următoarea adresă: Tîrnoveanu Mihai, Brasov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl. 20, sc.C, ap.1.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info