RSS

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

Gabriel Apreutesei, candidat la …

Printre cele 16 punc…

Florin Palas merge înainte, în p…

Florin Palas merge î…

Amantlâcurile lui Cosette Chichi…

După ce doar cu jumă…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

Print Friendly, PDF & Email

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

In premiera pentru Ucraina, ansambluri folclorice reprezentative ale comunitatilor istorice romanesti din Maramuresul Istoric, Nordul Bucovinei si Sudul Basarabiei vor evolua in cadrul primei editii a Festivalului Folcloric al Romanilor din Ucraina!

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

Pe 19 și 20 iunie 2016 in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa) va avea loc prima ediție a „FESTIVALULUI FOLCLORIC AL ROMANILOR DIN UCRAINA”. In program vor evolua ansambluri folclorice romanești reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina și interpreți de muzica populara romaneasca din Republica Moldova.

Participa ansamblul de dansuri “MARTISOR” acompaniat de orchestra “TRANDAFIR” din Voloca (Nordul Bucovinei, regiunea Cernauți), grupul folcloric “SPERANTA” din Slatina (Solotvino, Maramureșul istoric regiunea Transcarpatica), ansamblul folcloric “DOR BASARABEAN” din Erdek-Burnu (Utkonosovka, Basarabia Istorica, regiunea Odesa).

Cele doua reprezentații folclorice se vor desfașura pe scena Palatului de Cultura „Taras Șevcenko” din Ismail duminica, 19 Iunie, incepand cu orele 11:00 și se vor incheia cu un concert extraordinar pe scena Casei de Cultura din Utkonosovka luni, incepand cu orele 19:00, avandu-i ca protagoniști pe artiștii romani de dincolo de Prut MARIA ILIUT, TUDOR UNGUREANU și Ansamblul etno-folcloric „ȘTEFAN VODA” din Capriana. De asemenea, sunt planificate parade ale portului popular romanesc in preajma spectacolelor.

Prezența pe aceeași scena a ansamblurilor folclorice romanești reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina este o premiera și are ca scop prezentarea valorilor populare și a specificului romanesc local al fiecarei zone, precum și apartenența acestora la aceeași spațiu cultural romanesc. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Direcția Romanilor din Afara Țarii, in parteneriat cu Asociația National-Culturala a Romanilor din Regiunea Odesa “Basarabia”.

Sursa: Anatol PopescuAsociaţia “BASARABIA” a Românilor din regiunea OdesaSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info