RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

Print Friendly, PDF & Email

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

In premiera pentru Ucraina, ansambluri folclorice reprezentative ale comunitatilor istorice romanesti din Maramuresul Istoric, Nordul Bucovinei si Sudul Basarabiei vor evolua in cadrul primei editii a Festivalului Folcloric al Romanilor din Ucraina!

Pe 19 si 20 iunie 2016 are loc FESTIVALUL FOLCLORIC AL ROMÂNILOR DIN UCRAINA in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa)

Pe 19 și 20 iunie 2016 in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa) va avea loc prima ediție a „FESTIVALULUI FOLCLORIC AL ROMANILOR DIN UCRAINA”. In program vor evolua ansambluri folclorice romanești reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina și interpreți de muzica populara romaneasca din Republica Moldova.

Participa ansamblul de dansuri “MARTISOR” acompaniat de orchestra “TRANDAFIR” din Voloca (Nordul Bucovinei, regiunea Cernauți), grupul folcloric “SPERANTA” din Slatina (Solotvino, Maramureșul istoric regiunea Transcarpatica), ansamblul folcloric “DOR BASARABEAN” din Erdek-Burnu (Utkonosovka, Basarabia Istorica, regiunea Odesa).

Cele doua reprezentații folclorice se vor desfașura pe scena Palatului de Cultura „Taras Șevcenko” din Ismail duminica, 19 Iunie, incepand cu orele 11:00 și se vor incheia cu un concert extraordinar pe scena Casei de Cultura din Utkonosovka luni, incepand cu orele 19:00, avandu-i ca protagoniști pe artiștii romani de dincolo de Prut MARIA ILIUT, TUDOR UNGUREANU și Ansamblul etno-folcloric „ȘTEFAN VODA” din Capriana. De asemenea, sunt planificate parade ale portului popular romanesc in preajma spectacolelor.

Prezența pe aceeași scena a ansamblurilor folclorice romanești reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina este o premiera și are ca scop prezentarea valorilor populare și a specificului romanesc local al fiecarei zone, precum și apartenența acestora la aceeași spațiu cultural romanesc. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Direcția Romanilor din Afara Țarii, in parteneriat cu Asociația National-Culturala a Romanilor din Regiunea Odesa “Basarabia”.

Sursa: Anatol PopescuAsociaţia “BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline