Chichiș, Covasna, în inima României: ”Nu uita că ești român!”

Chichiș, Covasna, în inima României: ”Nu uita că ești român!”

În veci pomenirea lui Mihail Eminescu. Astazi, in Inima Tarii, la Chichis, slujba parastasului Românului Absolut a fost oficiată de Preasfintitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, alături de un grup de zece preoți din satele greu încercate ale Covasnei. Cuvântul plin de înțelepciune al Preasfințitului Părinte Andrei a pătruns adânc în conștiința noastră, a poporului strâns în biserică.

Noi, reprezentanții Acțiunii “Români pentru Români” din Brașov și Țara Făgărașului, nu am fost singuri acolo. Voi toți care ați susținut în toate modurile Acțiunea aceasta ați fost acolo, umăr langă umăr cu românii din Covasna, oștenii Eparhiei Munților.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cu steagurile triumfătoare ale Neamului și cu icoane în brațe ne-am îndreptat după slujba parastasului către căminul cultural din localitate, unde poezia lui Mihai Eminescu, cântecul studenților ASCOR, coordonați de vrednicul părinte Costin Butnar, și al grupului folk ”Om Bun” au mângâiat sufletul țăranilor și copiiilor lor.

Am avut onoarea să o avem în mijlocul nostru pe doamna profesor universitar doctor Agache Catinca, care și-a prezentat extraordinara carte ”Însemne ale Nemuririi Eminesciene”, pe domnul profesor Ioan Lăcătușu, seniorul luptei românești din Harghita și Covasna, și pe vestitul poet covăsnean Ion Ciurea, intelectuali de prestigiu, care nu și-au uitat menirea de călăuzitori ai poporului.

M-am reîntâlnit cu mare drag cu jurnalista de prestigiu Maria Graur din Sfântu-Gheorghe, întotdeauna sprijin de nădejde la bine și la greu, dar și cu prietena noastră Florentina Teacă, care împreună cu profesoara Daniela Pătrunjel m-a însoțit azi dimineață și la Ozun. Un moment cu totul aparte a fost si întâlnirea cu distinsa doamna Elena Ciobanu, datorită careia cartea ”Nu uita că ești român!” a ajuns la copiii din satele covăsnene.

Spre finalul serii, doamna profesoară Crina Palas, împreună cu fratele meu de luptă Florin Palas, precum și cu alți prieteni, au dăruit tuturor copiilor prezenți din Chichiș, Băcel și Lunca Câlnicului pachetele de premii constand în cărti de Mihai Eminescu, carti de rugăciuni, rechizite, steaguri tricolore și, bineînțeles, multe dulciuri.

Preasfințitul Episcop Andrei a ținut în mod deosebit să-i mulțumească doamnei profesoare Palas pentru un moment cu totul special: doi elevi din Tara Fagarasului, fratii Vasile si Maria Lupu, au recitat toată poezia Luceafărul pe de rost, emoționând până la lacrimi asistența. Atât timp cât mai există astfel de profesori și astfel de elevi, România este vie.
Atât timp cât vom sta uniți în jurul lui Mihai Eminescu, nu vom putea fi învinși niciodata!

Doamne ajută, frați români!

Autor/Foto:Mihai Tirnoveanu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Dovada ca legea 217/2015 este de inspiratie bolsevica: Tiraspolul pedepseste penal pe cei care neaga rolul "pozitiv" al "pacificatorilor" rusi

joi iun. 16 , 2016
Dovada ca legea 217/2015 este de inspiratie bolsevica: Tiraspolul pedepseste penal pe cei care neaga rolul “pozitiv” al “pacificatorilor” rusi Atunci cand a fost introdusa pe cai profund oculte, clocita si eclozata cel mai probabil in afara granitelor Romaniei, legea anticonstitutionala si antiromaneasca 217/2015 a venit cu o formulare specifica […]
Transnistria se afla in pragul colapsului financiar

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro