RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Chichiș, Covasna, în inima României: ”Nu uita că ești român!”

Print Friendly, PDF & Email

Chichiș, Covasna, în inima României: ”Nu uita că ești român!”

În veci pomenirea lui Mihail Eminescu. Astazi, in Inima Tarii, la Chichis, slujba parastasului Românului Absolut a fost oficiată de Preasfintitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, alături de un grup de zece preoți din satele greu încercate ale Covasnei. Cuvântul plin de înțelepciune al Preasfințitului Părinte Andrei a pătruns adânc în conștiința noastră, a poporului strâns în biserică.

Noi, reprezentanții Acțiunii “Români pentru Români” din Brașov și Țara Făgărașului, nu am fost singuri acolo. Voi toți care ați susținut în toate modurile Acțiunea aceasta ați fost acolo, umăr langă umăr cu românii din Covasna, oștenii Eparhiei Munților.

Cu steagurile triumfătoare ale Neamului și cu icoane în brațe ne-am îndreptat după slujba parastasului către căminul cultural din localitate, unde poezia lui Mihai Eminescu, cântecul studenților ASCOR, coordonați de vrednicul părinte Costin Butnar, și al grupului folk ”Om Bun” au mângâiat sufletul țăranilor și copiiilor lor.

Am avut onoarea să o avem în mijlocul nostru pe doamna profesor universitar doctor Agache Catinca, care și-a prezentat extraordinara carte ”Însemne ale Nemuririi Eminesciene”, pe domnul profesor Ioan Lăcătușu, seniorul luptei românești din Harghita și Covasna, și pe vestitul poet covăsnean Ion Ciurea, intelectuali de prestigiu, care nu și-au uitat menirea de călăuzitori ai poporului.

M-am reîntâlnit cu mare drag cu jurnalista de prestigiu Maria Graur din Sfântu-Gheorghe, întotdeauna sprijin de nădejde la bine și la greu, dar și cu prietena noastră Florentina Teacă, care împreună cu profesoara Daniela Pătrunjel m-a însoțit azi dimineață și la Ozun. Un moment cu totul aparte a fost si întâlnirea cu distinsa doamna Elena Ciobanu, datorită careia cartea ”Nu uita că ești român!” a ajuns la copiii din satele covăsnene.

Spre finalul serii, doamna profesoară Crina Palas, împreună cu fratele meu de luptă Florin Palas, precum și cu alți prieteni, au dăruit tuturor copiilor prezenți din Chichiș, Băcel și Lunca Câlnicului pachetele de premii constand în cărti de Mihai Eminescu, carti de rugăciuni, rechizite, steaguri tricolore și, bineînțeles, multe dulciuri.

Preasfințitul Episcop Andrei a ținut în mod deosebit să-i mulțumească doamnei profesoare Palas pentru un moment cu totul special: doi elevi din Tara Fagarasului, fratii Vasile si Maria Lupu, au recitat toată poezia Luceafărul pe de rost, emoționând până la lacrimi asistența. Atât timp cât mai există astfel de profesori și astfel de elevi, România este vie.
Atât timp cât vom sta uniți în jurul lui Mihai Eminescu, nu vom putea fi învinși niciodata!

Doamne ajută, frați români!

Autor/Foto:Mihai Tirnoveanu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline