RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acțiunea Români pentru Români mulțumește reprezentanților mass media din Harghita, Covasna și Mureș

Print Friendly, PDF & Email

Acțiunea Români pentru Români mulțumește reprezentanților mass media din Harghita, Covasna și Mureș pentru relatările referitoare la acțiunile noastre de la Chichiș, Ozun, Livezi, Săcel și Vidacuț. Radio România Actualități, Radio Tg.Mureș, Agerpres, Mesagerul de Covasna și Informația Harghitei și-au făcut pe deplin datoria de a informa corect opinia publică. Tot respectul nostru pentru doamnele, domnișoarele și domnii jurnaliști!
”Daruri oferite în două sate româneşti, în cadrul acţiunii „Români pentru români”.

Acțiunea Români pentru Români mulțumește reprezentanților mass media din Harghita, Covasna și Mureș

Voluntarii acţiunii „Români pentru români”, care îi sprijină pe românii din Harghita şi Covasna, au fost vineri în două sate româneşti din Harghita, unde au oferit daruri copiilor şi bătrânilor.

Prima oprire a fost în satul Livezi, unde voluntarii campaniei „Români pentru români”, îmbrăcaţi în straie populare, le-au înmânat celor 45 de elevi români daruri de sfârşit de an, constând în volume cu poeziile lui Mihai Eminescu, cărţi de rugăciuni, steaguri tricolore şi pachete cu dulciuri. După ce au participat la slujba de la biserica din sat, voluntarii au pornit către satul Vidacut, unde le-au oferit familiilor de bătrâni, o tonă de alimente de bază, cum ar fi ulei, orez, făină, mălai, zahăr, paste făinoase dar şi pachete cu dulciuri.

Unul dintre liderii acţiunii „Români pentru români”, medicul Mihai Târnoveanu, din Braşov, a declarat presei că mesajul transmis românilor din zonă, prin această campanie, este acela că nu sunt singuri şi că au alături multe persoane din ţară şi din diaspora, care se gândesc la ei.

„Intenţia noastră este să transmitem românilor din Harghita şi Covasna următorul mesaj: Voi nu sunteţi singuri. Noi, toţi, românii din toate colţurile ţării, dar şi din diaspora, suntem alături de voi, ne rugăm împreună în aceeaşi limbă, râdem împreună, ne bucurăm împreună, plângem împreună, trăim româneşte împreună. Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem românilor din Harghita şi Covasna, prin acţiunile noastre”, a declarat Mihai Târnoveanu.

Acesta a punctat faptul că pentru derularea acestei acţiuni, s-au implicat două biserici din Braşov, care împreună cu români din ţară şi din diaspora au reuşit strângerea fondurilor pentru darurile pentru copiii şi bătrânii din Harghita.
Mihai Târnoveanu a numit satul Vidacut, unde trăiesc câteva familii, „satul bătrânilor lui Dumnezeu”.

„M-am gândit că numai Dumnezeu mai este aproape de ei. Este un sat izolat, e una din cele mai nevoiaşe parohii din Eparhia munţilor, un sat îmbătrânit, din păcate, unde ştim că sunt 20-25 de familii de oameni în vârstă, la care nu vine nimeni, de obicei. Decât preotul din sat, să îi mai întrebe din când în când de sănătate şi să-i ajute cum poate şi el, cu mijloacele lui limitate. De data asta, venim noi, cei din Braşov, din Iaşi, din Breţcu, din Zăbala, ca reprezentanţi ai mai multor suflete de români, pentru a le fi alături şi pentru a le dărui alimente de bază”, a spus medicul Mihai Târnoveanu.

La campanie a participat şi Ileana Badiu, din localitatea covăsneană Breţcu, unde trăiesc doar 20 la sută români, şi care a spus că s-a alăturat Acţiunii „Români pentru români”, din dorinţa de a-şi păstra identitatea naţională.

Acţiunea „Români pentru români” a derulat mai multe campanii în judeţele Harghita şi Covasna, în cadrul cărora s-a venit în sprijinul unor localnici din sate izolate, s-au oferit costume populare şi steaguri tricolore mai multor elevi sau au fost ajutaţi cei 150 de copii de la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc.”

Sursa/Foto:  Mihai Tirnoveanu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline