Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230

Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230. Prin completarea acestui act (n.r. formularul ANAF 230) cu datele Asociației noastre o parte din impozitul vostru pe profit se direcționează către acțiunile pe care le organizăm pentru întărirea identității naționale a fraților și surorilor noastre de sânge și credință din Harghita și Covasna. Deasemenea, orice sumă de bani depusă în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) va fi folosită în acest sens. Faptele noastre din ultimii trei ani au dovedit acest lucru.

Noi nu am făcut si nici nu vom face vreodata “acte caritabile” în Harghita si Covasna.
In cu totul altceva constă demersul Acțiunii.

Asociația Calea Neamului și formularul ANAF 230

Taranii nostri din Inima Tarii nu au nevoie de pomana. Sunt oameni demni, iar crucea din pieptul lor e inalta pana la Cer. Avem multe de învătat de la ei.
Si ce înseamnă lupta, si suferinta, si ridicarea din deznadejde. De cele mai multe ori am vorbit cu oamenii Locului prin copiii lor, care au strans in brate un Steag Tricolor, o Carte de Mihai Eminescu, o Icoană Ortodoxă sau un Costum Popular. V-au strans in brate pe voi, dragi prieteni, dragi români din toate colturile Zării ce poartă numele de România. Căci voi prin aceste simboluri ale identității de Neam pe care le-ați trimis acolo, ați fost și sunteți în inima acelor copii. Am semănat si vom semăna în continuare împreună, în copiii români, semintele Țării…se spune ca amintirile copilariei sunt cele mai profunde si iti marchează întreaga viata. Hristos va randui ca Oamenii Mari din Tara de mâine sa fie copiii care astazi primesc din mâinile noastre un cadou înfășurat in Tricolor. Isi vor aduce aminte ca, odata, cineva venit de departe s-a uitat in ochii lor si le-a spus ca poporul român este Fat Frumos. Hristos va randui ca speranta noastra sa nu fie in zadar. Nu facem acte caritabile, ci suntem fărâme din bănuțul văduvei menit a construi o cale spre Neam, menit a construi certitudinea ca suntem vii, ca stăm înfipti de neclintit in pământul sfintit de moastele Sfintilor Români ce ne înalță fruntea spre Cer. Urcăm Scara pasind pe trepte de Voievozi, Martiri, Eroi, si ne rugăm să nu cadem. Ne facem datoria asa cum putem, dupa puterile noastre, luptăm pentru România; si atunci cand dăm lumină unei case de român, asa cum i-am da unui frate un cadou de Craciun, si atunci cand batem la poarta unui țăran din Zabala, pentru a învăța cum se înalță Tricolorul pe cei mai inalti brazi, și atunci când dăruim unui țăran din Doboi o icoană ortodoxă, si atunci când privim un copil din Tg. Secuiesc în ochi atunci când îmbracă Haina Neamului Românesc pentru a rămâne român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Părintele Constantin Necula vorbește despre Unirea cu Basarabia: ”Dacă pierdem Basarabia, e vina noastră - ne-am pierdut raiul”.

lun mart. 6 , 2017
Părintele Constantin Necula vorbește despre Unirea cu Basarabia: ”Dacă pierdem Basarabia, e vina noastră – ne-am pierdut raiul”. Intrebat despre o eventuala Unire cu Basarabia, preotul Constantin Necula a raspuns: “Dar noi nu suntem uniti cu Basarabia? Vai de mine! Nu mai politicienii lor cred ca nu suntem uniti cu Basarabia. […]
Preotul Constantin Necula: "Guvernul roman isi supune poporul la un holocaust"

Poate vă place și:

libris.ro