RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei?

Print Friendly, PDF & Email

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei? Cum s-ar putea oare explica faptul ca de la inceputul guvernarii “tehnocratilor” in Romania absorbtia de fonduri europene tinde catre zero? Sa fie unul dintre principalele motive acela ca multi dintre tehnocratii care ocupa acum pozitii in guvernul Romaniei sunt veniti direct de la Bruxelles?

Romania nu este o tara saraca, ci mai degraba o tara saracita. Este foarte ciudat cum de la instaurarea guvernului de tehnocrati, Romania aproape ca a incetat sa mai absoarba fonduri europene, vorbindu-se din ce in ce mai mult de noi imprumuturi si acorduri cu FMI-ul, in conditiile in care stim cu totii ca perioada cea mai neagra recenta pentru romani a fost tocmai din cauza acelui imprumut dezastruos contractat de la FMI.

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei?

Daca ne reamintim conditiile puse Romaniei pentru a fi acceptata in Uniunea Europeana, atunci incepem sa intelegem cu adevarat ca pentru Romania nu prea se respecta principiile care au stat la baza infiintarii Uniunii Europene.

Asa zisele conditii impuse Romaniei pentru integrarea in UE au reprezentat de fapt fortarea tarii noastre de a-si ceda aproape gratis in cele mai multe cazuri, principalele mijloace si capacitati de productie, inclusiv instrainarea celor mai profitabile intreprinderi de stat catre … (culmea nevoii de “privatizare”!?) alte intreprinderi de stat din UE.

Culmea “privatizarii” pentru Romania a reprezentat-o vanzarea celor mai profitabile intreprinderi de stat romanesti catre alte intreprinderi de stat din Germania, Franta, Italia, sau alte state ale UE.

Unele din principalele ramuri ale industriei pe care Romania a fost obligata sa si le distruga singura pentru a fi acceptata in UE, au fost siderurgia, mineritul si industria chimica. In doar un deceniu de apartenenta la UE, Romania a ajuns practic sa-si distruga cam intreaga industrie autohtona, transformandu-se intr-o colonie si o piata de desfacere pentru tarile puternic industrializate din UE care isi valorifica aici gunoaiele si marfurile de slaba calitate.

De asemenea, tara noastra este si o furnizoare de forta de munca ieftina. In timp ce romanii au ajuns sclavi in diverse domenii, fiind raspanditi aproape prin intreaga Europa, cele mai puternice state industrializate din UE profita si prospera din plin de pe urma resurselor Romaniei.

Glasul.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline