libris.ro

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei?

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei?

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei? Cum s-ar putea oare explica faptul ca de la inceputul guvernarii „tehnocratilor” in Romania absorbtia de fonduri europene tinde catre zero? Sa fie unul dintre principalele motive acela ca multi dintre tehnocratii care ocupa acum pozitii in guvernul Romaniei sunt veniti direct de la Bruxelles?

Romania nu este o tara saraca, ci mai degraba o tara saracita. Este foarte ciudat cum de la instaurarea guvernului de tehnocrati, Romania aproape ca a incetat sa mai absoarba fonduri europene, vorbindu-se din ce in ce mai mult de noi imprumuturi si acorduri cu FMI-ul, in conditiile in care stim cu totii ca perioada cea mai neagra recenta pentru romani a fost tocmai din cauza acelui imprumut dezastruos contractat de la FMI.

Se respecta principiile Uniunii Europene si in cazul Romaniei?

Daca ne reamintim conditiile puse Romaniei pentru a fi acceptata in Uniunea Europeana, atunci incepem sa intelegem cu adevarat ca pentru Romania nu prea se respecta principiile care au stat la baza infiintarii Uniunii Europene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Asa zisele conditii impuse Romaniei pentru integrarea in UE au reprezentat de fapt fortarea tarii noastre de a-si ceda aproape gratis in cele mai multe cazuri, principalele mijloace si capacitati de productie, inclusiv instrainarea celor mai profitabile intreprinderi de stat catre … (culmea nevoii de „privatizare”!?) alte intreprinderi de stat din UE.

Culmea „privatizarii” pentru Romania a reprezentat-o vanzarea celor mai profitabile intreprinderi de stat romanesti catre alte intreprinderi de stat din Germania, Franta, Italia, sau alte state ale UE.

Unele din principalele ramuri ale industriei pe care Romania a fost obligata sa si le distruga singura pentru a fi acceptata in UE, au fost siderurgia, mineritul si industria chimica. In doar un deceniu de apartenenta la UE, Romania a ajuns practic sa-si distruga cam intreaga industrie autohtona, transformandu-se intr-o colonie si o piata de desfacere pentru tarile puternic industrializate din UE care isi valorifica aici gunoaiele si marfurile de slaba calitate.

De asemenea, tara noastra este si o furnizoare de forta de munca ieftina. In timp ce romanii au ajuns sclavi in diverse domenii, fiind raspanditi aproape prin intreaga Europa, cele mai puternice state industrializate din UE profita si prospera din plin de pe urma resurselor Romaniei.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info