RSS

27 Martie 1918 (RE)Unire a Basar…

27 Martie 1918 (RE)Un…

Sa-l sustinem cu totii pe jurnal…

Sa-l sustinem cu toti…

Cine sunt de fapt cei de la USR:…

Cine sunt de fapt cei…

Extraordinar! Mai exista si patr…

Extraordinar! Mai exi…

(VIDEO) Si la 100 de ani de la M…

(VIDEO) Si la 100 de …

Dacian Ciolos ameninta de la o o…

Dacian Ciolos amenint…

Deznationalizare fortata a român…

Deznationalizare fort…

Minune in România? Se opreste pr…

Minune in România? Se…

Achitat definitiv dupa ce a stat…

Achitat definitiv dup…

Inca o batjocura la adresa român…

Inca o batjocura la a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

SCRISOAREA MOȚILOR ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

Excelenței Sale,

Domnului Premier al României – Dacian Cioloș!

Memorandum adresat și Parlamentului României, dar ignorat! Domnule Premier, Constatăm cu nedumerire și îngrijorare că simbolurile și modelele noastre naționale sunt ignorate și chiar trădate, fie-ne iertată observația, de chiar aceia care ar trebui să le păzească și să le reprezinte, adică de aleșii noștri pe care îi plătim. Adică de Dumneavoastră.

Nu înțelegem de ce românilor, fie ei moți, maramureșeni, moldoveni, bănățeni, olteni, dobrogeni, nu li se acordă un tratament egal cu cel al etnicilor reprezentați în Parlament de un ONG, adică al ungurilor. Nu avem nimic cu ei, atâta timp cât ne lasă în pace, dar iată că nu ne lasă. Noi așa credem căci, altfel, ar însemna că vina pentru ceea ce se întâmplă ar fi numai a Dumneavoastră, ceea ce ar însemna bai mare.

SCRISOAREA MOȚILOR ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

Cum să înțelegem noi, moții – și noi, românii, în general – indiferența și chiar ostilitatea Dumneavoastră față de un simbol atât de românesc și atât de curat în conștiința noastră, cum este Avram Iancu, moțul nostru și românul nostru? Considerați Domniile Voastre că nu merită Avram Iancu cinstea de a fi declarat erou?

Cât trebuie să mai aștepte la rând legea aceea prin care este declarat erou național, că din 2012 tot așteaptă, de parcă Iancu ar fi un proscris și un criminal, cum sunt alții, ai altor neamuri, cărora dumneavoastră le îngăduiți statui și monumente. Poate știți Dumneavoastră că Iancu s-ar face culpabil de o vină asemănătoare, dar atunci vă rugăm să ne spuneți, ca să aflăm și noi.

Și poate nici nu am fi purces la acest memoriu, că noi suntem răbdători, știți, dacă nu ați fi votat, cu o grabă care ni se pare nelalocul ei, declararea oficială a Zilei limbii maghiare. Fie sănătoși ungurii și limba lor, dar pe noi când ne veți lua în considerare, că nu știm să fi greșit cu ceva, dacă nu cumva iubirea noastră pentru Iancu al nostru o fi vreo greșeală.

Nouă ni se pare că atenția acordată nouă românilor, prin dezinteresul (sau ostilitatea) față de Avram Iancu, este un tratament inegal și necinstit, comparativ cu cea acordată conlocuitorilor noștri minoritari, ungurii. Domnilor Parlamentari, Suntem nemulțumiți și tulburați și ne stau pe limbă vorbe pe care n-am vrea să le spunem, pentru că la noi vorbele devin fapte.

Noi înțelegem și rațiunile de partid, că doară nu suntem proști, dar mai știm că orice compromis politic trebuie să aibă o limită, iar această limită este interesul național. Noi considerăm că Avram Iancu este o chestiune de interes național, de respect elementar față de propria istorie. De aceea, vă rugăm respectuos să vă faceți datoria de parlamentari români, aflați în slujba românilor, și să cumpăniți bine rațiunile de partid și rațiunile de interes național.

Acordați atenția cuvenită celor pe care i-am delegat să ne reprezinte: domnul Laurian Stănchescu (cel care, în numele nostru, a inițiat în Parlament legea declarării lui Avram Iancu – Martir și Erou al Națiunii Române), și domnul Miron Manega. Vă rugăm, de asemenea, să ne răspundeți, prin domniile lor sau public, la următoarele întrebări:

1. Pe cine supără atât de tare Avram Iancu al nostru, de tot zăboviți cu supunerea proiectului de lege votului în Camera Deputaților?

2. Cine se opune promulgării acestei legi, în afară de Domnul Președinte al României?

3. Când veți binevoi să votați această lege? Când, domnilor Parlamentari? În speranța că îngrijorările și dorințele noastre au fost bine înțelese, primiți, domnilor Parlamentari, respectele noastre încă răbdătoare.

Domnule Premier, sunteți românul cardinal al memoriei lui Avram Iancu! Vă mulțumesc! 11.07.2016

Laurian Stănchescu, Președintele Fundației “Ideea Contemporană”, Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Membru al Uniunii Scriitorilor Europeni din Republica Moldova

libris.ro

Miron Manega, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Redactor Șef, Certitudinea.Ro Dramaturg, Poet, Realizator TV


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
George Soros a "sponsorizat" organizarea atrocitatilor de acum 27 de ani de la Targu Mures?
Ion Coja: “Așa fac ungurii istorie. Cum a ratat UDMR-ul 18 cadavre!”

Târgu Mureș, Martie 1990 Da, s-ar putea spune și așa,...

Pe 11 iulie 1960 era publicat romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare" (To Kill a Mockingbird), de Harper Lee
Pe 11 iulie 1960 era publicat romanul “Să ucizi o pasăre cântătoare”

Pe 11 iulie 1960 era publicat romanul "Să ucizi o...

Iohannis a promulgat legea care obliga supermarketurile sa vanda 51% produse romanesti
Iohannis a promulgat legea care obliga supermarketurile sa vanda 51% produse romanesti

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, decretul privind promulgarea Legii...

Închide