RSS
TwitterFacebookPinterest

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

“Centrul Academic Internațional Eminescu” din Chișinău s-a infinit cu Brâncuși în spirit și iubire. Brâncuși a fost recunoscut ca fiu al Basarabiei și încununat cu toate inimile românești de acolo. S-a acordat “Ordinul Onorific” și “Medalia Celebrării Brâncuși”. Un triumf al memoriei “Părintelui Sculpturii Moderne”!

Mulțumesc doamnei Elena Dabija și domnului Mihai Doloton, Televiziunii Naționale, Jurnal TV, Unirea TV, Radio Moldova, Ambasadei României prin prezența domnului Radu Filip, delegației Consiliului Județean Gorj, domnilor academicieni Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija, elitei culturale și artistice a Basarabiei, Uniunii Artiștilor Plastici, tuturor care au fost la întâlnirea cu “Titanul din Hobița”. Dacă am uitat ceva, scrieți domniile voastre dragi!

Laurian Stanchescu

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

La initiativa scriitorului Laurian Stănchescu, marele sculptor Constantin Brâncuși a fost omagiat la Chișinău, la Centrul Academic Internațional Eminescu, acolo unde a participat la eveniment si o delegație a Consiliului Judetean Gorj.

“„Centrul Academic Internațional Eminescu” din Chișinău i-a fost alături lui Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de celebrare internațională a lui Brâncuși. Prin evenimentul de la Chișinău, Constantin Brâncuși a fost recunoscut ca fiu al Basarabiei și încununat cu toate inimile românești de acolo, spune poetul Laurian Stănchescu. Au participat academicieni, reprezentanți ai vieții culturale din Republica Moldova, artiști, poeți. De asemenea, a fost prezentat și un ziar dedicat lui Brâncuși, „părintele sculpturii moderne”. La Chișinău, s-a acordat „Ordinul Onorific” și „Medalia Celebrării Brâncuși”. Din partea CJ Gorj au participat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele CJ Gorj și Cristian Toader Pasti, consilierul președintelui CJ.”, scrie cult-ura.ro


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info