RSS

Proteste pe 8 și 9 august pentru…

Pe 8 și 9 august a.c…

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

Gabriel Apreutesei, candidat la …

Printre cele 16 punc…

Florin Palas merge înainte, în p…

Florin Palas merge î…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

Print Friendly, PDF & Email

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

“Centrul Academic Internațional Eminescu” din Chișinău s-a infinit cu Brâncuși în spirit și iubire. Brâncuși a fost recunoscut ca fiu al Basarabiei și încununat cu toate inimile românești de acolo. S-a acordat “Ordinul Onorific” și “Medalia Celebrării Brâncuși”. Un triumf al memoriei “Părintelui Sculpturii Moderne”!

Mulțumesc doamnei Elena Dabija și domnului Mihai Doloton, Televiziunii Naționale, Jurnal TV, Unirea TV, Radio Moldova, Ambasadei României prin prezența domnului Radu Filip, delegației Consiliului Județean Gorj, domnilor academicieni Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija, elitei culturale și artistice a Basarabiei, Uniunii Artiștilor Plastici, tuturor care au fost la întâlnirea cu “Titanul din Hobița”. Dacă am uitat ceva, scrieți domniile voastre dragi!

Laurian Stanchescu

Brâncuși a primit onorul Basarabiei!

La initiativa scriitorului Laurian Stănchescu, marele sculptor Constantin Brâncuși a fost omagiat la Chișinău, la Centrul Academic Internațional Eminescu, acolo unde a participat la eveniment si o delegație a Consiliului Judetean Gorj.

“„Centrul Academic Internațional Eminescu” din Chișinău i-a fost alături lui Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de celebrare internațională a lui Brâncuși. Prin evenimentul de la Chișinău, Constantin Brâncuși a fost recunoscut ca fiu al Basarabiei și încununat cu toate inimile românești de acolo, spune poetul Laurian Stănchescu. Au participat academicieni, reprezentanți ai vieții culturale din Republica Moldova, artiști, poeți. De asemenea, a fost prezentat și un ziar dedicat lui Brâncuși, „părintele sculpturii moderne”. La Chișinău, s-a acordat „Ordinul Onorific” și „Medalia Celebrării Brâncuși”. Din partea CJ Gorj au participat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele CJ Gorj și Cristian Toader Pasti, consilierul președintelui CJ.”, scrie cult-ura.roSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info