RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Universitatea lui Soros se implică direct în cenzurarea site-urilor românești independente?

Universitatea lui Soros se implică direct în cenzurarea site-urilor românești independente!? Universitatea Central Europeană finanțează programe și proiecte de monitorizare și de cenzură a publicațiilor românești conservatoare, naționaliste, cultural-patriotice, sau pur și simplu împotriva publicațiilor alternative independente din România.

Paginademedia.ro a publicat un material preluat de pe pressone.ro, în care erau prezentate o serie de site-uri independente românești, puțin mai altfel decât presa mainstream din România.

Sub pretextul luptei împotriva știrilor false și a conținutului “conspiraționist” distribuit de către aceste publicații, Universitatea Central Europeană (Central European University) a lansat și finanțat un proiect intitulat “Business of Misinformation” susținut de Programul pentru Jurnalism Independent al Open Society Foundations, adică de fundația lui George Soros, O Societate Deschisă.

https://www.paginademedia.ro/2020/03/pressone-ancheta-fake-news-conspiratii-cyd-cocoon/

Lăsând la o parte marota cu “fake news” și conținutul conspiraționist, în afara celor zece site-uri pomenite în materialul celor de Pressone (https://pressone.ro/doua-retele-de-site-uri-care-infecteaza-online-ul-cu-stiri-false-conspiratii-si-propaganda-si-proprietarii-lor), care apropo, la acest moment au domeniile interzise pe facebook, mai există încă un număr însemnat de site-uri conservatoare sau naționaliste românești, sau site-uri / bloguri ale unor jurnaliști independenți incomozi din România, care au aceeași soartă: domeniile banate pe platforma facebook sub tot felul de pretexte puerile.

Încă de la începutul anului am remarcat că și publicația Glasul [punct] info a intrat în atenția unei oarecare Dumitrița Holdis de la Central European University, Budapest ( Universitatea Central Europeană a lui George Soros). În documentul întocmit de către această Dumitrița cu afinitate pentru Budapesta și intitulat “Business of Misinformation”, fătuca asta era foarte interesată cu privire la sursele de finanțare ale portalului Glasul [punct] info cât și ale altor publicații conservatoare sau naționaliste din România. Asistăm la un atac concertat din exteriorul României împotriva presei independente românești, atât cât a mai rămas ea pe ici pe colo, și în condiții nu tocmai fericite…

libris.ro

Să fie o simplă coincidență că tocmai site-urile românești despre care vorbesc ăștia de la Universitatea Central Europeană în “proiectul” lor sunt cu toate acum cenzurate și interzise pe facebook?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info