RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sărbătoare la Mănăstirea Sihăstria: de ziua sărbătorii Sfintei Teodora de la Sihla, Mănăstirea Sihăstria isi serbeaza hramul

Print Friendly, PDF & Email

Sărbătoare la Mănăstirea Sihăstria: de ziua sărbătorii Sfintei Teodora de la Sihla (7 august), Mănăstirea Sihăstria isi serbeaza hramul. Cateva mii de credinciosi sunt asteptati sa participe la slujbele oficiate in incinta manastirii din judetul Neamt. Cu aceasta ocazie, Sfânta Liturghie va fi oficiata de un sobor de preoti.

Mănăstirea Sihăstria este o mănăstire ortodoxă de călugări, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, situată nordul judetului Neamț, la aproximativ 20 de km departare de orașul Târgu Neamț.

Sărbătoare la Mănăstirea Sihăstria: de ziua sărbătorii Sfintei Teodora de la Sihla, Mănăstirea Sihăstria isi serbeaza hramul

Asezarea monahala a fost intemeiata in anul 1655 de catre  sihastrul Atanasie, impreuna cu cei sapte ucenici ai sai. In anul 1734, episcopul Ghedeon al Romanului ridica o noua biserica pe locul ce odinioara zacea in ruine „Sihăstria lui Atanasie”. Dupa ce a fost incendiata de catre turci in anul 1821, manastirea va fi refacuta peste numai trei ani, in 1824, de catre  mitropolitului Veniamin Costachi.

Anul 1941 aduce o noua suferinta asezarii monahale, cand un incendiu mistuie paraclisul de lemn si cateva din chiliile Sihăstriei. Mănăstirea Sihăstria reprezinta un important centru spiritual de pelerinaj, fiind vizitata anual de numerori turisti din tara sau de peste hotare.

IPS Teofan: „Să acordăm, asemenea Sfintei Teodora, locul central și unic în viețile noastre Mântuitorului Iisus Hristos”

Glasul.info


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline