«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Hristos, Pământul și Voievozii Neamului, puterea generalilor și țăranilor români din Primul Război Mondial

Print Friendly, PDF & Email

Hristos, Pământul și Voievozii Neamului, puterea generalilor și țăranilor români din Primul Război Mondial.

Ei au dus războiul pentru reîntregirea Țării. Cu jertfa a 330 000 de militari s-a zdrobit hotarul ”graniței de o mie de ani” a fostului Imperiu Austro-Ungar, prin jertfa lor s-au reunit provinciile istorice românești. Nu am avut cele mai performante dotări din punct de vedere militar, dar strategiile comandanților armatei române coroborate cu spiritul de sacrificiu al trupei ne-au condus către izbândă.

Hristos, Pământul și Voievozii Neamului, puterea generalilor și țăranilor români din Primul Război Mondial

Trupa combatantă avea adanc înrădăcinat sentimentul iubirii de Neam, o puternică conștiință națională. Un popor care este conștient că luptă pentru Neam nu va putea fi învins niciodată, simțindu-și rădăcinile va ști întotdeauna să găsească Calea spre lumină.

Azi voi fi prezent la manifestările organizate de Garnizoana Brașov, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, la care va lua parte un detaşament de onoare cu drapel de luptă din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”. Voi depune o coroană de flori și voi aprinde o lumânare în numele fraților și surorilor mele de Drum, pentru ostașii Armatei Române care au făcut scară spre Cer pentru popor.

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri