Economistii francezi: Si daca Romania va deveni noul Silicon Valley al Europei?

“Les Echos”, un cotidian francez cu profil economic, a venit de curand cu un titlu inedit: “Si daca Romania va deveni Silicon Valley-ul Europei?”. Care tara detine cel mai rapid internet din Uniunea Europeana si al zecelea din intreaga lume? Raspunsul este dezvaluit in chiar titlul acestui articol, scriu cei de la Les Echos.

Romania a depasit cu mult la capitolul internet de mare viteza tari precum SUA sau Franta, avand o retea de telecomunicatii de varf, cu dezvoltatori tineri talentati si ieftini, detinand astfel toate argumentele pentru a putea atrage start-up-uri din intreaga lume. Prin comparatie, Franta se afla abia pe locul 21 la nivel european si pe locul 44 in lume.

Economistii francezi: Si daca Romania va deveni noul Silicon Valley al Europei?

Numai in Bucuresti, intr-un interval de doar cinci ani, au fost atrase peste 170 de start-up-uri, nascandu-se in capitala Romaniei numeroase intreprinderi locale, majoritatea dintre ele in domeniul tehnologiei si al informatiei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Reteaua de telecomunicatii de varf, dezvoltatorii tineri talentati si ieftini si viteza de internet cea mai mare din Uniunea Europeana nu sunt singurele motive pentru care Romania devine brusc atractiva pentru antreprenori. Romania are in acest moment cea de-a doua cea mai rapida crestere economica din Europa.

In timp ce tarile vestice au decis abia recent sa-si actualizeze retelele de telecomunicatii cu fir de cupru cheltuind sume destul de mari, companiile romanesti au investit direct in fibra optica, datorita faptului ca la inceputul anilor ’90 Romtelecom avea o infrastructura atat de proasta si de lenta incat incat antreprenorii au fost nevoiti sa-si dezvolte propriile lor retele de telecomunicatii.

Forta de munca tanara si ieftina din Romania, cu calificare inalta, se bucura de o buna imagine in randul antreprenorilor straini, romanii avand reputatia ca sunt capabili sa faca mai mult cu resurse mult mai putine.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

POLITICĂ NOUĂ ÎN ROMÂNIA! POLITICĂ PENTRU OAMENI!

mar aug. 30 , 2016
COMUNICAT DE PRESĂ! POLITICĂ NOUĂ ÎN ROMÂNIA! Vreau să schimb din temelii politica gorjeană, așa că am acceptat să înființez în Gorj o filială a partidului – Alianța Noastră România. Îl consider pe Marian Munteanu un simbol al românismului, un luptător pentru cauza națională, un reprezentant al identității românești. Este […]
POLITICĂ NOUĂ ÎN ROMÂNIA! POLITICĂ PENTRU OAMENI!

Poate vă place și:

libris.ro