RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Economistii francezi: Si daca Romania va deveni noul Silicon Valley al Europei?

“Les Echos”, un cotidian francez cu profil economic, a venit de curand cu un titlu inedit: “Si daca Romania va deveni Silicon Valley-ul Europei?”. Care tara detine cel mai rapid internet din Uniunea Europeana si al zecelea din intreaga lume? Raspunsul este dezvaluit in chiar titlul acestui articol, scriu cei de la Les Echos.

Romania a depasit cu mult la capitolul internet de mare viteza tari precum SUA sau Franta, avand o retea de telecomunicatii de varf, cu dezvoltatori tineri talentati si ieftini, detinand astfel toate argumentele pentru a putea atrage start-up-uri din intreaga lume. Prin comparatie, Franta se afla abia pe locul 21 la nivel european si pe locul 44 in lume.

Economistii francezi: Si daca Romania va deveni noul Silicon Valley al Europei?

Numai in Bucuresti, intr-un interval de doar cinci ani, au fost atrase peste 170 de start-up-uri, nascandu-se in capitala Romaniei numeroase intreprinderi locale, majoritatea dintre ele in domeniul tehnologiei si al informatiei.

apiland.ro

Reteaua de telecomunicatii de varf, dezvoltatorii tineri talentati si ieftini si viteza de internet cea mai mare din Uniunea Europeana nu sunt singurele motive pentru care Romania devine brusc atractiva pentru antreprenori. Romania are in acest moment cea de-a doua cea mai rapida crestere economica din Europa.

In timp ce tarile vestice au decis abia recent sa-si actualizeze retelele de telecomunicatii cu fir de cupru cheltuind sume destul de mari, companiile romanesti au investit direct in fibra optica, datorita faptului ca la inceputul anilor ’90 Romtelecom avea o infrastructura atat de proasta si de lenta incat incat antreprenorii au fost nevoiti sa-si dezvolte propriile lor retele de telecomunicatii.

Forta de munca tanara si ieftina din Romania, cu calificare inalta, se bucura de o buna imagine in randul antreprenorilor straini, romanii avand reputatia ca sunt capabili sa faca mai mult cu resurse mult mai putine.

 Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]