RSS

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

De când au rebrănduit Sibiul în …

De când au rebrănduit…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Primul erou român cazut acum 100 de ani in Razboiul de reintregire a tarii a fost colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea

Print Friendly, PDF & Email

Primul erou român cazut acum 100 de ani in Razboiul de reintregire a tarii a fost colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea, ajutorul comandantului Regimentului de Infanterie 30 Muscel. Cu 100 de ani in urma, granita dintre România si Imperiul Austro-Ungar trecea si prin localitatea Fundata. In noaptea de 27 spre 28 august 1916, aici au avut loc primele lupte in care a intrat Armata Româna pentru eliberarea Transilvaniei. In aceasta noapte, in lupta de la postul de granita a cazut rapus de gloante Gheorghe Poenaru-Bordea, impreuna cu 30 de soldati.

Primul erou român cazut acum 100 de ani in Razboiul de reintregire a tarii a fost colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea

Pentru a aduce un omagiu acestor primi eroi care si-au dat viata acum 100 de ani pentru reintregirea tarii, un grup de 20 de membri si prieteni ai asociatiei Neamunit s-au deplasat in localitatea Fundata, la monumentul ridicat in cinstea colonelului Poenaru-Bordea. Aici, s-au revopsit lanturile, s-au refacut inscriptiile de pe monumente, s-a legat banderola tricolora pe cruci si s-au revopsit tunurile.Apoi, impreuna cu preotul din sat, s-a tinut o slujba de pomenire a sufletelor eroilor cazuti acolo pentru tara, primii dintr-un foarte lung sir intre 1916 si 1919.

In Primul Razboi Mondial, si-au dat viata peste 600.000 de Români, din care circa 330.000 de soldati si restul civili. Doar datorita jertfei lor de sange, s-a putut crea România Mare. Respect si recunostinta vesnica eroilor nostri. Iar noi, cei de azi, avem datoria sa incercam sa fim demni de mostenirea lor.

Sursa/Foto: Neamunit


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline