«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari

Print Friendly, PDF & Email

Numeroasele grupari iredentiste maghiare au facut un lobby agresiv pentru ca Ungaria sa acorde in timp record zeci de mii de pasapoarte unguresti pentru minoritatile maghiarilor aflati in tarile vecine, in Ucraina, Romania,Serbia si Slovacia.

Pentru ca una dintre cauzele prin care “imparteala” teritoriului catre tarile vecine Ungariei in urma tratatului de la Trianon a fost criteriul etnic, iredentistii maghiari au facut presiuni uriase ca Ungaria sa acorde cetatenia maghiara practic oricui ar fi cerut-o, solicitantii acesteia neavand aproape deloc de indeplinit niste conditii.

Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari

Aveau sa afle insa foarte curand ca planurile le vor fi date peste cap, pentru ca “maghiarii” din Ucraina si Serbia astfel incetateniti cu pasapoarte unguresti, preferau sa migreze cu catel si purcel catre diverse tari din Uniunea Europeana, motivele fiind adeseori de natura economica.

Astfel, in Transcarpatia de pilda, in Ucraina, pe langa asimilarea treptata a maghiarilor de catre ucraineni se adauga si o rata scazuta a nasterilor in randul familiilor de origine maghiara. Insa factorul care a contribuit in ultima vreme cel mai tare la depopularea Transcarpatiei de etnici maghiari este chiar acordarea cetateniei si pasapoartelor maghiare, cu care mai ales tinerii prefera sa plece si sa-si incerce norocul in Uniunea Europeana. Acelasi fenomen se intampla si in randul comunitatilor maghiare din Voivodina, din Serbia.

Mobilizarea pentru razboiul din estul Ucrainei a tinerilor maghiari trecuti de varsta majoratului este inca unul dintre motivele pentru care Transcarpatia este depopulata de populatia tanara barbateasca de origine maghiara.

Glasul.info

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri