libris.ro

Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari

Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari

Numeroasele grupari iredentiste maghiare au facut un lobby agresiv pentru ca Ungaria sa acorde in timp record zeci de mii de pasapoarte unguresti pentru minoritatile maghiarilor aflati in tarile vecine, in Ucraina, Romania,Serbia si Slovacia.

Pentru ca una dintre cauzele prin care „imparteala” teritoriului catre tarile vecine Ungariei in urma tratatului de la Trianon a fost criteriul etnic, iredentistii maghiari au facut presiuni uriase ca Ungaria sa acorde cetatenia maghiara practic oricui ar fi cerut-o, solicitantii acesteia neavand aproape deloc de indeplinit niste conditii.

Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari

Aveau sa afle insa foarte curand ca planurile le vor fi date peste cap, pentru ca „maghiarii” din Ucraina si Serbia astfel incetateniti cu pasapoarte unguresti, preferau sa migreze cu catel si purcel catre diverse tari din Uniunea Europeana, motivele fiind adeseori de natura economica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Astfel, in Transcarpatia de pilda, in Ucraina, pe langa asimilarea treptata a maghiarilor de catre ucraineni se adauga si o rata scazuta a nasterilor in randul familiilor de origine maghiara. Insa factorul care a contribuit in ultima vreme cel mai tare la depopularea Transcarpatiei de etnici maghiari este chiar acordarea cetateniei si pasapoartelor maghiare, cu care mai ales tinerii prefera sa plece si sa-si incerce norocul in Uniunea Europeana. Acelasi fenomen se intampla si in randul comunitatilor maghiare din Voivodina, din Serbia.

Mobilizarea pentru razboiul din estul Ucrainei a tinerilor maghiari trecuti de varsta majoratului este inca unul dintre motivele pentru care Transcarpatia este depopulata de populatia tanara barbateasca de origine maghiara.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info