RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova refuza presedintia CSI. Locul acesteia va fi preluat de Rusia

Print Friendly, PDF & Email

Republica Moldova refuza presedintia CSI. Locul acesteia va fi preluat de Rusia.

Autoritatile de la Chisinau au refuzat sa preia presedintia in exercitiu a CSI, locul Republicii Moldova urmand a fi preluat de catre Rusia. Presedintia Comunitatii Statelor Independente (CSI) i-ar fi revenit prin rotatie Republicii Moldova, insa cel de-al doilea stat romanesc a refuzat aceasta functie, urmand ca aceasta sa fie preluata in anul 2017 de catre Federatia Rusa.

Dupa destramarea Uniunii Sovietice, Rusia a fost initiatoarea Comunitatii Statelor Independente (CSI), o organizatie regionala formata din 10  din cele 15 foste republici federale ale fostei URSS, exceptie facand cele trei state baltice, Letonia, Estonia si Lituania, Georgia(a parasit CSI in 2008) si Ucraina (a parasit CSI in 2014).

Republica Moldova refuza presedintia CSI. Locul acesteia va fi preluat de Rusia

In cadrul unei conferinte de presa de dinaintea summit-ului sefilor de stat din CSI de la Bișkek, in Kîrgîstan, consilierul presedintelui Federatiei Ruse a anuntat ca Republica Moldova refuza presedintia CSI care i-ar fi revenit prin rotatie. De altfel, presedintele Republicii Moldova a refuzat sa se prezinte la summit-ului sefilor de stat din CSI de la Bișkek, in Kîrgîstan, eveniment planificat sa aiba loc intre 15 si 17 septembrie 2016.

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, a refuzat sa mearga si la summit-ul CSI de anul trecut dupa ce avuse discutii divergente cu presedintele rus, Vladimir Putin, atunci el fiind inlocuit de catre primul ministru de la acea vreme, Valeriu Strelet.

Glasul.info

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline