Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna.
Azi împreună cu Alexandra Pintrijel Hagiu am făcut două scurte vizite la Brețcu și Tg. Secuiesc pentru a ține sfat cu preoții ortodocși și cu oamenii locului în legătură cu ”acțiunea costume populare pentru copiii români”. S-a ajuns la concluzia că pentru Brețcu vom comanda 43 de costume populare pentru elevii claselor I-VIII, iar pentru Tg. Secuiesc 44 de costume ce vor ajunge la elevii claselor II-IV; clasa I nu există din cauza lipsei numarului necesar de copii. La Brețcu am avut bucuria să o reîntâlnim pe destoinica doamnă Badiu Iliana ce ne este sprijin de nădejde în actiunea noastră.

Tricolorul de la Brețcu, jud. Covasna

Dumnezeu să ne ajute în indeplinirea acestei misiuni deloc usoară. Fac apel la fiecare dintre voi, cei care credeti că identitatea românească trebuie sa se pastreze neatinsă în jud. Covasna, să contribuie cu orice sumă de bani pentru ca acești copii ai nostri să poată purta si ei straie populare românești, să crească în Datina străbună, cu respect față de moșii si strămosii lor care au purtat cu demnitate haina românească. Prețul unui costum popular va fi de 200 lei.

Straiele populare vor fi confecționate de româncele din Voinești Covasna, prietene ale noastre, așa explicându-se și prețul foarte bun pe care l-am obținut. În scopul indeplinirii acestei misiuni Asociația Calea Neamului a deschis următorul cont la BRD: RO 62BRDE080SV52855930800. Prietenii din diaspora trebuie sa adauge la cont SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor , nr. 2, bl. 211 Brasov. Contul este deschis pe Asociatia Calea Neamului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Icoanele care vor ajunge la românii ce vor participa la manifestările prilejuite de Ziua Naționala în Harghita si Covasna, pot fi trimise pe adresa: Tîrnoveanu Mihai Sorin, Brașov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl.20, sc.C, ap.1.

Doamne ajută!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info