Austria

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria?

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria? Chiar daca au fost candva doar niste umile colonii ale tarilor occidentale,India, Egiptul si tarile africane isi revendica acum si isi obtin inapoi comorile de patrimoniu jefuite cu salbaticie de catre tarile coloniale. Pentru ca unele vestigii arheologice de patrimoniu sa poata fi retrocedate tarilor de origine s-au dus uneori tratative chiar si de cativa zeci de ani, mai ales ca unele muzee din Occident au preferat sa tina ascunse sub cheie prin depozite secrete unele vestigii, decat sa le expuna publicului larg.

Romania este la randul ei una dintre tarile care au fost despuiate secole la rand de comorile sale de patrimoniu. Astfel s-a ajuns ca astazi unele dintre cele mai frumoase si valoroase comori lasate de stramosii nostri sa zaca prin muzeele din Austria si Ungaria. Oare noi suntem chiar mai prejos decat India, Egiptul si tarile africane? Noi nu ne putem recupera comorile de patrimoniu din mainile celor care ne-au jefuit secole la rand tara de tot felul de bogatii?

Numeroase vestigii arheologice dacice scoase de catre arheologi din pamantul tarii noastre, sau descoperite accidental se afla acum prin muzeele din occident, in special in cele din Austria si Ungaria. Prezenta acestor artefacte dacice in muzeele unor tari care nu au absolut nimic in comun cu dacii reprezinta in primul rand o insulta la adresa stramosilor nostri, locul lor fiind bineinteles pe teritoriul tarii noastre, unde sa fie puse oricand la dispozitia istoricilor si cercetatorilor romani.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

19 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago