Cutremurator! Un senator PNL vrea sa fie taiati banii alocati tinerilor si sa fie dati catre SRI.

Cutremurator! Un senator PNL vrea sa fie taiati banii alocati tinerilor si dati catre SRI, Foto: Captura video Nasul.tv
Cutremurator! Un senator PNL vrea sa fie taiati banii alocati tinerilor si dati catre SRI, Foto: Captura video Nasul.tv
Print Friendly, PDF & Email

Cutremurator! Un senator PNL vrea sa fie taiati banii alocati tinerilor si sa fie dati catre SRI! Cu toate ca tinerii din Romania nu sunt sprijiniti nici macar cat 1% din ceea ce se intampla in tarile occidentale cu programele prin care sunt ajutati tinerii sa-si inceapa mici afaceri, un senator PNL propune nici mai mult nici mai putin decat taierea din banii alocati programului Start-Up Nation, adica programul prin care tinerii intreprinzatori sunt sprijiniti de stat sa-si deschida mici afaceri, iar banii sa fie redirectionati catre visteria SRI pentru a acoperi taierile din bugetul acestei institutii facute de actuala guvernare.

Trebuie specificat faptul ca bugetul SRI era pana acum chiar mai mare decat cel pentru serviciile similare de informatii din Germania sau din Franta, tari cu o populatie mult mai mare decat Romania si cu putere economica de cateva ori mai mare decat tara noastra.

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat nemultumit de taierile pe care actualul guvern le-a efectuat in bugetul “serviciilor” din Romania, si in special de cel al SRI, manifestandu-si dorinta de a rezolva aceasta problema in cadrul dezbaterilor din CSAT.

“Am facut rapid o analiza asupra bugetului propus de PSD si am identificat o varianta de finantare care rezolva problema bugetului pentru programul de siguranta nationala

Domnule Liviu Dragnea, e momentul ca dumneavoastra si guvernul PSD-ALDE sa dati dovada de maturitate politica si sa mergeti azi la CSAT cu o solutie care sa rezolve problema majorarii bugetului unor anumite institutii.

Propunerea mea este simpla. Programul “Start-up Nation” are alocati credite bugetare de 500 milioane lei si credite de angajament de 1.7 miliarde lei. Programul este estimat sa inceapa la 1 mai 2017. Reprezinta o dovada de intelepciune sa realocam din programul “Start-up Nation” 200 milioane lei credite bugetare si 100 milioane credite de angajament pentru deficitul reclamat in bugetul pentru siguranta nationala.

Am exprimat deja public opinia mea despre acest tip de program “Strat-up“ finantat din fonduri de la buget. Ideea nu este nici macar originala. Dupa cum va aduceti aminte a fost promovata de Dan Diaconescu si de Mircea Geoana. De aceea eu cred ca amanarea cu 3 luni a acestui program pana la prima rectificare bugetara nu va modifica promisiunile facute elecotoratului dumneavoastra. Raman oricum destui bani pentru “Start-up Nation”, 300 milioane lei credite bugetare si 1.6 miliarde lei credite de angajament.

Va rog sa considerati sfatul meu cu toata seriozitatea si sa nu uitati ca nu numai oamenii care v-au votat asteapta sa guvernati tara si sa aveti un buget votat in Parlament.”, scrie senatorul Florin Citu pe pagina sa de FacebookAbout the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info