Ce mai vrea strada? Mentinerea detinutilor politici in inchisori!

800 de mii de romani au murit in temnitele comuniste

Ce mai vrea strada? Mentinerea detinutilor politici in inchisori! Dupa aproape doua decenii de prigoana impotriva detinutilor politici, regimul comunist incepea in 1962 sa deschida portile inchisorilor si lagarelor de munca fortata si sa elibereze supravietuitorii ororilor si abuzurilor din timpul uneia dintre cele mai negre perioade traite vreodata de Romania. In anul 1962 au fost emise nu mai putin de 14 decrete de amnistiere.

Un roman a observat ca pe unul dintre numeroasele afise ale celor care protesteaza era scris „Nu fiti ca parintii vostri in 1962”. Este evident ca in actualul context al protestelor se refera la marea amnistie a detinutilor politici inceputa in Romania in anul 1962 si urmata apoi treptat de multe alte decrete de gratiere a celor intemnitati pe nedrept in inchisorile comuniste.

Ce vrea strada pana la urma? Sa nu fie eliberati detinutii politici din inchisori asa cum s-a intamplat in 1962? Nu putem presupune decat ca autorii acelei pancarte cu un astfel de mesaj sunt nepotii sau stranepotii lui Visinescu și/sau Ficior, altfel ne este greu sa putem explica o asemenea dorinta. Daca or fi fost fanii emisiunii lui Silviu Brucan (Saul Bruckner) de la Pro TV, atunci poate ca or fi fost in cunostinta de cauza si duc mai departe „mania sfanta” a bunicilor/strabunicilor lor impotriva dusmanilor de clasa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ce mai vrea strada? Mentinerea detinutilor politici in inchisori!

[alert-announce]”Am citit ieri, în treacăt, printre multe alte afişe din Piața Victoriei sau de la Cluj, nu ştiu precis, unul pe care scria: „Nu fiți ca părinții noştri în 1962”.

Îmi pare rău că nu am salvat imaginea. Noaptea mi-am amintit de ea şi m-am întrebat ce s-a întâmplat deosebit în 1962? Desigur, în acel an oamenii mâncau, beau, se însurau, dar autorul a lăsat să se înțeleagă că numai un om cult, citit, cum e el, ştie.

Ei bine, anul 1962 a fost începutul unui şir de decrete de amnistiere a deținuților. Pensatul care a scris-o a găsit pe internet că în 1962 au fost emise decrete de amnistie, dar nu ştie că marii beneficiari ai acestor decrete au fost 12700 de deținuți politici, eliberați printr-un act de clemență a PMR ca semn al independenței față de sovietici.

Bun, ăla care a scris-o e idiot sadea. Dar cei care admiră lozinca? Dar cel care a fotografiat-o şi a pus-o pe fb ca „lozincă inteligentă”? Dar cel care i-a dat share? E aici un lanț întreg de cultură civică cizelată la meci şi la Las Fierbinți!

#rezist #InculturaUcide #LasFierbinti„, scrie pe facebook Gabriel Bintia[/alert-announce]

Ce mai vrea strada? Mentinerea detinutilor politici in inchisori!
Ce mai vrea strada? Mentinerea detinutilor politici in inchisori!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info