RSS

La 1 octombrie 1916, Armata a 3…

România a intrat în …

La 1 octombrie 1875 s-a ridicat …

La 1 octombrie 1875,…

Toamna deznădejdii unui popor

Nu mi-am putut nicio…

Protestatarii din Piața Victorie…

,,Dacă am timp mâine…

La 30 septembrie 1831 era întocm…

În 1831, Iordache Go…

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Costume populare copiilor pentru inima tarii!

Print Friendly, PDF & Email

Costume populare copiilor pentru inima tarii! Desi raportat la populatia actuala, copiii reprezinta un procent de aproximativ de 20%, intr-un final, ei reprezinta 100% din viitorul nostru. Suntem asadar obligati sa investim in viitorul nostru.

Costumul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, pe baza lui realizându-se numeroase cercetări: geneza istorică şi etapele principale de evoluţie, formele contemporane şi aria de răspândire, originalitatea sa în raport cu portul altor popoare, contribuţia lui în procesul de geneză al unui popor.

Aceasta campanie nu este una de caritate, este o campanie de solidaritate ! Inteleg, sunt o multime de copii in tara noastra care au nevoie de ingrijiri medicale sau sociale dar sunt comunitati intregi de Romani in care se simt abandonati de autoritatile de la Bucuresti si traiesc cu un sentiment de teama.

Costume populare copiilor pentru inima tarii!

Singura institutie in care s-a interesat de soarta Romanilor din Covasna si Harghita, este Academia Romana. A si intocmit un studiu in teren sub supravegherea academicianului Radu Baltasiu (care din pacate a platit scump pentru acest studiu)..

Iar singura institutie care se ingrijeste si sprijina in mod semnificativ acele comunitati de Romani, este Biserica Ortodoxa Romana.

12 costume populare pentru elevii de la Școala Gimnazială „Turoczi Mozes”, secția cu predare în limba română din Târgu-Secuiesc asteapta sa fie imbracate si duse mai departe de catre copii care va sunt recunoscatori in stilul lor ingeresc si care doar cerul le este limita in momentul in care afla ca noi toti Romanii din toate colturile tarii dar si de peste hoatre suntem cu inima si sufletul alaturi de ei.

Actiunea este infaptuita de catre ambasadorul nostru Mihai Tîrnoveanu, reprezentant al Asociatiei Calea Neamului, care pana acum a reusit sa imbrace 160 de copii in straie populare, ne indeamna sa fim alaturi de acei copii minunati care ne da o lectie sa gandim, iubim si sa invatam Romaneste.

Pentru confectionarea costumelor populare, orice suma donata din partea voastra este binevenita.
Contul este: BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului

Autor: Toporan Ioan DanielSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info