Costume populare copiilor pentru inima tarii!

Costume populare copiilor pentru inima tarii! Desi raportat la populatia actuala, copiii reprezinta un procent de aproximativ de 20%, intr-un final, ei reprezinta 100% din viitorul nostru. Suntem asadar obligati sa investim in viitorul nostru.

Costumul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, pe baza lui realizându-se numeroase cercetări: geneza istorică şi etapele principale de evoluţie, formele contemporane şi aria de răspândire, originalitatea sa în raport cu portul altor popoare, contribuţia lui în procesul de geneză al unui popor.

Aceasta campanie nu este una de caritate, este o campanie de solidaritate ! Inteleg, sunt o multime de copii in tara noastra care au nevoie de ingrijiri medicale sau sociale dar sunt comunitati intregi de Romani in care se simt abandonati de autoritatile de la Bucuresti si traiesc cu un sentiment de teama.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Costume populare copiilor pentru inima tarii!

Singura institutie in care s-a interesat de soarta Romanilor din Covasna si Harghita, este Academia Romana. A si intocmit un studiu in teren sub supravegherea academicianului Radu Baltasiu (care din pacate a platit scump pentru acest studiu)..

Iar singura institutie care se ingrijeste si sprijina in mod semnificativ acele comunitati de Romani, este Biserica Ortodoxa Romana.

12 costume populare pentru elevii de la Școala Gimnazială „Turoczi Mozes”, secția cu predare în limba română din Târgu-Secuiesc asteapta sa fie imbracate si duse mai departe de catre copii care va sunt recunoscatori in stilul lor ingeresc si care doar cerul le este limita in momentul in care afla ca noi toti Romanii din toate colturile tarii dar si de peste hoatre suntem cu inima si sufletul alaturi de ei.

Actiunea este infaptuita de catre ambasadorul nostru Mihai Tîrnoveanu, reprezentant al Asociatiei Calea Neamului, care pana acum a reusit sa imbrace 160 de copii in straie populare, ne indeamna sa fim alaturi de acei copii minunati care ne da o lectie sa gandim, iubim si sa invatam Romaneste.

Pentru confectionarea costumelor populare, orice suma donata din partea voastra este binevenita.
Contul este: BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului

Autor: Toporan Ioan Daniel

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Chimioterapia nu este eficienta in 97% din cazuri. De ce se insista cu acest tratament?

sâm feb. 18 , 2017
Peter Glidden, medic naturopat, a dezvaluit ca potrivit unui studiu publicat in publicatia „Journal of Clinical Oncology”, pe o perioada de 14 ani chimioterapia s-a dovedit ineficienta in 97% din cazurile de cancer prezente la adulti. De ce se insista totusi atat de mult cu acest tratament, tinand cont si […]
Chimioterapia nu este eficienta in 97% din cazuri. De ce se insista cu acest tratament?

Poate vă place și:

libris.ro