O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat Treceți Batalioane romane Carpații

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”. Nu doar romanilor le trec fiori atunci cand aud cantandu-se „Treceți Batalioane romane Carpații”, ci si soldatilor de diferite nationalitati din Legiunea Straina. O trupa multinationala de soldati din Legiunea Straina, formata din moldoveni, cehi, polonezi, rusi, japonezi, mongoli, nepalezi, malgasi, spanioli, italieni si francezi au interpretat  „Treceți Batalioane romane Carpații”.Filmarea a fost realizata in anul 2006 intr-o locatie insa nespecificata.

Cu toate ca filmarea nu este una prea performanta, date fiind si mijloacele disponibile la acea vreme, mobilizarea atator nationalitati pentru a canta un cantec patriotic romanesc ramne insa fara doar si poate un act memorabil si chiar impresionant.

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”

[alert-announce]”O secție din Legiunea Straina cântă Treceți Batalioane romane Carpații RESPECT ! Indiferent de originea lor rus, nepalez, ceh, polonez, moldovean, japonez, mongol, malgas, spaniol, italian, francez) toți canta acest cântec minunat”, scrie intr-o postare pe facebook Popa din Brastavat [/alert-announce] [notice]Acvila Legiunii a IX-a – Rosemary Sutcliff[/notice]

UPDATE:

[alert-announce]

Glasul.info: Ne puteti dezvalui locatia unde a fost inregistrat clipul video din 2006 in care o trupa multinationala din Legiunea Straina canta „Treceți Batalioane romane Carpații”?

Popa din Brastavat: Este filmata în curtea regimentului de instrucție a Legiunii Străine. Practic acolo începe noua viata a unui legionar Locația este în Castelnaudary, Franța.

Glasul.info: Cum au fost convinsi colegii de alte nationalitati sa cante acest cantec patriotic romanesc?

Popa din Brastavat: Acolo era un căpitan roman și el a ales acest cântec pentru compania sa. Se canta de minim 3 ori pe zi. Fiecare companie avea cântecul ei, care de regula era frantuzesc.[/alert-announce]

[info]Sursa: Glasul.info[/info]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns