Ion Coja: “Singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta”

Ion Coja: “Singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta”.

Ponta – un intrigant, un trădător !

„singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Ponta îi reproșează public lui Dragnea că se amestecă în actul guvernării, că nu l-a lăsat pe Grindeanu să-și aleagă miniștri, să-și gândească pașii și inițiativele legislative. Astfel că atunci când lucrurile ies prost, răspunderea va cădea pe umerii lui Grindeanu, iar când lucrurile vor merge bine, Dragnea își va pune pe frunte laurii succesului.O asemenea situație, crede Ponta, ar fi inacceptabilă pentru partid.

Ponta nu este atât de prost ca să nu-și dea seama că spune o prostie cât el de mare! Dragnea, împiedicat de Johannis să fie prim ministru, dar aflat în situația de a propune el cine să fie prim ministru, nu avea cum să procedeze altfel decât propunând în înalta funcție de premier o persoană pe a cărei loialitate putea conta fără nicio grijă. Grindeanu, scos din anonimat de Dragnea, are datorii de recunoștință și supunere necondiționată față de voința politică a lui Dragnea, căci, de bine, de rău, aceasta este voința și linia politică a partidului, a PSD.

Ion Coja: “Singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta”

Pe scurt, cred că Ponta nu spune de la el ce spune, a fost pus să spună prostia asta, de cei care se folosesc de el. Iar aceștia sunt adversarii lui Dragnea, orbiți de perspectiva reușitei proiectului pritocit de Dragnea și ai săi. Implicit, aceștia sunt adversari și ai PSD. Aș îndrazni să spun că cei care încearcă să saboteze programul de guvernare al PSD sunt și adversari ai României. Chiar dacă din acest program lipsesc o mulțime de măsuri de care Țara are nevoie! În schimb, mai toate măsurile preconizate par a fi benefice pentru români. Vom putea peste câteva luni să facem o evaluare mai exactă. Până atunci să-i lăsăm pe Grindeanu și pe ceilalți miniștri desemnați de Dragnea & PSM să-și arate puterile!

Am putea spune în temeiul celor de mai sus că Ponta acționează prin declarațiile sale ca un frustrat, ca un intrigant gelos pe succesele PSD, obținute fără nicio contribuție din partea sa. Dar este mult mai mult: este un act de trădare! Și nu este primul!

În PSD, la un anumit nivel, de la mediu în sus, se cunoaște rolul lui Ponta la alegerile prezidențiale din 2009: decisiv pentru victoria lui Băsescu. Nu intru în detalii! Dar trebuie să ne fie clar de ce! De ce Ponta și cei la comanda cărora acesta acționează au dorit cu orice preț nu victoria lui Băsescu, ci înfrângerea lui Geoană! Au fost în PSD o gașcă de tembeli care, deranjați că altă gașcă, a lui Geoană, controlau partidul prin faptul că Geoană ajunsese, în modul cel mai statutar cu putință, președintele partidului, au uneltit din greu pentru ca Geoană să nu câștige alegerile din 2009. Au reușit să-l instaleze pe Ponta ca șef al echipei de campanie electorală a lui Geoană și în felul acesta l-au putut sabota pe Geoană în toată voia!

Ce s-ar fi întâmplat dacă Geoană ajungea președintele României? Simplu: ajuns președinte „al tuturor românilor”, trebuia să părăsească funcția de președinte al PSD. Numai că prestigiul victoriei îi permitea să decidă el cine să-i ia locul în conducerea PSD! Aproape sigur era că va desemna pe cineva din afara cercului de pesediști emanați din pulpana lui Ion Iliescu.

Pentru Iliescu și ai săi era însă mai importantă soarta PSD decât soarta Țării! Era mai important să recapete controlul PSD, decât să guverneze România! Știau ei bine că guvernarea României este dictată de alte cancelarii, în vreme ce controlul PSD este la dispoziția liderilor de partid!

Astfel că deși era evidentă frauda electorală făcută de Băsescu și ai săi, PSD a dat câteva declarații timide de contestare a alegerilor, dar nu a făcut nimic pentru aflarea adevărului. A urmat îndepărtarea lui Geoană de la conducerea PSD – pe motiv că pierduse alegerile!!!, apoi marginalizarea sa și ascensiunea lui Ponta la șefia PSD. Și ce a mai urmat!…

Ajuns acum pe marginea terenului, a arenei politice, reacțiile lui Ponta nu-l reprezintă. Sunt scornite de o minte obosită, lipsită de sensibilitate la dezastrul provocat de clasa politică, de cei care au guvernat până acum. Ponta are datorii de recunoștință față de cei care l-au inventat. Deși mai deștept decât aceștia, cu un fler politic mai vioi, Ponta trebuie să-i asculte, dovedindu-se că singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta. Căci între doi indivizi voitori de rău pentru Țară, unul prost bâtă, iar altul cu mintea brici, e de preferat să ne fie președinte prostănacul !

Cu alte cuvinte, în toamna lui 2014 Dumnezeu a avut grijă de noi… N-am fost în stare să punem pe lista de candidați doi inși mai de Doamne ajută, dar măcar ne-a ferit de cel mai viclean, ne-a ferit să ajungem pe mâna lui Ponta și a celor care îi dictează azi declarațiile, în încercarea disperată de a dezbina guvernarea PSD!

Sursa: Ion Coja

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

ROMÂNIA ÎN CUMPĂNA VREMII

Dum mart. 12 , 2017
ROMÂNIA ÎN CUMPĂNA VREMII Această țară milenară, pământ al Marilor Străbuni, născuți din primordiile lui, a cunoscut și zile mai bune. Nu voi face o retrospectivă detaliată, despre țară și neamul român ce o stăpânește (?), ci, doresc să atrag atenția asupra unui fapt de o continuă îngrijorare pentru poporul […]
ROMÂNIA ÎN CUMPĂNA VREMII, Harta României, datată 1855, realizată de Cezar Bolliac

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro