Wikileaks: CIA nu a putut sparge sistemele de protectie de la Bitdefender!

Wikileaks: CIA nu a putut sparge sistemele de protectie de la Bitdefender!

Wikileaks: CIA nu a putut sparge sistemele de protectie de la Bitdefender! Din dezvaluirile recente facute de catre Wikileaks, una ne atrage atentia in mod deosebit, mai ales ca este vorba de o companie romaneasca de software, Bitdefender. Din documentele facute publice de Wikileaks se arata ca doar solutiile cibernetice implementate de catre cei de la Bitdefender rezistau activitatilor de spionaj ale hackerilor americani:”Bitdefender inca rezista nebuneste”, se plangea un hacker al CIA.

In cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Bucuresti din anul 2015, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț al SUA, atragea atentia asupra faptului ca „protectionismul si nationalismul digital limiteaza cresterea economica”.

Wikileaks: CIA nu a putut sparge sistemele de protectie de la Bitdefender!

La acel moment, Bruce Andrews facea o declaratie care surprindea audienta, „recomandand” Romaniei sa accepte sa colaboreze cu mai multe companii americane care sunt „dornice” sa continue dezvoltarea unor tehnologii inovative:

[alert-success]„Cred că una dintre cele mai bune metode prin care putem ajuta România să-și protejeze infrastructura critică de invazii ostile este prin intermediul tehnologiilor inovatoare furnizate de companiile americane de top din IT”, a declarat  Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț al SUA[/alert-success]

Intr-un schimb de mesaje facut public de catre WikiLeaks, se arata ca hackerii CIA intampinau mari dificultati atunci cand incercau sa treaca de sistemele protejate de catre Bitdefender:

[alert-announce]„Postările nu sunt completate suficient de mult pentru a spune cu siguranta, dar Bitdefender, un produs anti-virus românesc, a parut sa le creeze mari probleme hackerilor CIA.Una din postari sugereaza ca Bitdefenderul poate fi înfrant cu putină meșterire. Sau poate nu.”, scriau cei de la Associated Press[/alert-announce]

Sursa: Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns