Marine Le Pen: „Franta nu e responsabila pentru deportarea evreilor in al doilea razboi mondial”

Marine Le Pen: „Franta nu e responsabila pentru deportarea evreilor in al doilea razboi mondial”. Lidera nationalista franceza Marine Le Pen nu inceteaza sa uimeasca opinia publica prin declaratiile sale: Le Pen neaga responsabilitatea autoritatilor franceze in adunarea peste 13,000 de evrei pe velodromul Vel d´Hiv si trimiterea lor catre lagarele mortii in timpul celui de-al doilea razboi mondial, aruncand vina pe fortele de ocupatie si colaborationistii regimului nazist.

In timp ce pana acum numerosi inalti demnitari francezi si-au cerut scuze pentru cei peste 13,000 de evrei la velodromul Vel d´Hiv în 1942 „oferiti” de catre Franta ocupantilor germani, Marine Le Pen a declarat pentru postul de televiziune LCI:

„Nu cred ca Franța este responsabila pentru Vel d´Hiv. General vorbind, daca este cineva responsabil, atunci sunt cei ce se aflau la putere atunci. Nu este Franța responsabila”, a declarat Marine Le pen

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Marine Le Pen: „Franta nu e responsabila pentru deportarea evreilor in al doilea razboi mondial”

Parerile legate de acest subiect sunt oarecum impartite in mediul politic francez. In timp ce o mare parte a politicienilor francezi isi asuma rolul jucat de catre Franta in trimiterea catre lagarele mortii a peste 13.000 de evrei, unii politicieni refuza cu fermitate sa accepte responsabilitatea statului francez pentru acest lucru.

Francois Mitterand, fostul presedinte al Frantei, este unul dintre politicienii care a declarat in anul 1994 ca statul francez nu are nici o responsabilitate in legatura cu deportarea evreilor de pe teritoriul sau:

„Republica nu a avut nici de a face cu asta. Franța nu este responsabila”, declara Francois Mitterand in anul 1994

O buna parte din presa din Franta critica declaratiile lui Marine Le Pen, iar aceasta declaratie a sa legata de deportarea evreilor adunati pe velodromul Vel d´Hiv este considerata „o gafa uriasa”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Culmea idioteniei neomarxiste la Cluj Napoca: "Infratirea dintre om si animal printr-un pumn strans si ridicat (simbol al luptei umane comuniste) si o copită ridicata (semn al luptei comuniste a vacilor)"

lun apr. 10 , 2017
Culmea idioteniei neomarxiste la Cluj Napoca: „Infratirea dintre om si animal printr-un pumn strans si ridicat (simbol al luptei umane comuniste) si o copită ridicata (semn al luptei comuniste a vacilor)”. Orasul Cluj Napoca a dat de-a lungul timpului, nu doar pentru neamul romanesc, ci pentru intreaga cultura mondiala, adevarate […]
Culmea idioteniei neomarxiste la Cluj Napoca: "Infratirea dintre om si animal printr-un pumn strans si ridicat (simbol al luptei umane comuniste) si o copită ridicata (semn al luptei comuniste a vacilor)", Foto: facebook.com/dan.grunea

Poate vă place și:

libris.ro