Socant! Un doctor roman a fost b…

Socant! Un doctor rom…

La 28 aprilie 1879 se nastea The…

La 28 aprilie 1879 se…

Theodor si Noi, recenzie de cart…

Theodor si Noi, recen…

Tânguirile și frustrările necont…

Tânguirile și frustră…

La Chisinau, in PMAN, 99 de tine…

La Chisinau, in PMAN,…

Academia Româna avertizeaza: "Un…

Academia Româna avert…

Alexandru Petrescu: "Vazand ca R…

Alexandru Petrescu: "…

O romanca emigrata in Israel si …

O romanca emigrata in…

100 de ani de comunism: genocid,…

100 de ani de comunis…

ANAF-ul este gata sa-si lanseze …

ANAF-ul este gata sa-…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

Un proiect inedit si ambitios: Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași

Un proiect inedit si ambitios, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, a fost initiat la Iasi de catre un grup de inimosi care vor sa fie dupa cum ne spun chiar ei, nu inlocuitorii serviciilor de urgenta asigurate de statul roman, ci un serviciu auxiliar ce doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD “pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale”, reducand astfel si timpul de asteptare al pacientilor pentru astfel de servicii.

Pentru ca acest proiect ni s-a parut interesant si in acelasi unul de apreciat, fiind o initiativa inedita si ambitioasa, am hotarat sa aflam mai multe despre demersul celor care au venit cu aceasta idee.

“Misiunea noastra este de a oferi servicii medicale de urgenta in prespital cu personal calificat pentru a presta astfel de servicii, in regim de voluntariat si reducerea timpului de asteptare pentru un transfer intre spitale, dar si de externare a unui pacient care necesita transport medical asistat sau neasistat.“, scrie pagina de facebook Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS

Un proiect inedit si ambitios: Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași

Va contactam din partea ziarului online Glasul.info. Ni se pare interesant si in acelasi timp de apreciat proiectul dumneavoastra, asa ca am dori sa-l mediatizam. Daca se va concretiza, atunci acesta ar fi un proiect ambitios si unic, nu doar pentru IASI, ci pentru intreaga tara.Daca aveti amabilitatea si rabdarea disponibile, am dori sa ne raspundeti  la cateva intrebari:

Glasul.info: Din cate stim, modelul acesta al unui serviciu voluntar de ambulanta functioneaza cu succes in strainatate, insa pentru Romania el reprezinta inca un concept nou. De unde v-ati inspirat pentru a initia acest proiect la IASI?

SVAIS: Conceptul este unul foarte de succes in afara granitelor noastre. Noi dorim sa implementam acest proiect in Iasi, deoarece Municipiul Iasi este un mare centru universitar, cu potential extraordinar in toate nivelele de educatie.

Glasul.info:  In ce consta proiectul pe care vreti sa-l initiati in Romania si de ce ati ales s-o faceti la IASI?

SVAIS: Dorim sa clarificam de la inceput ca nu dorim sa fim inlocuitor pentru serviciile de urgenta asigurate de stat, cum ar fi Serviciul Național de Ambulanță sau SMURD, ci un serviciu auxiliar care doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale si astfel sa reducem timpul de asteptare pentru astfel de servicii.
La inceput o sa actionam cu 3 autospeciale tip AMD si 5 autospeciale tip A1.

Glasul.info: Legislatia si birocratia in Romania descurajeaza tot felul de initiative private. Sunteti gata sa treceti de toate aceste posibile obstacole?

SVAIS: Privind birocratia, este una stufoasa si DA! suntem gata sa dam piept cu ea, deoarece nu ne este frica sa facem ceva ce ne place sa facem.
In acest moment deja avem 60 de voluntari si peste 30 de membrii fondatori care contribuie financiar la lansarea acestui serviciu de ambulanta bazata pe voluntariat.

Pentru a face voluntariat in cadrul serviciului va fi acceptat oricine, deoarece la sediul nostru se vor derula si cursuri de acordarea primului ajutor de bază, BLS.

Iesenilor carora le-am trezit interesul fata de acest proiect le putem comunica faptul ca vor putea afla amanunte mai multe pe 23 aprilie, atunci cand voluntarii Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS vor asigura primul ajutor de baza pentru participantii de la Semimaraton Iași 2017!

Autor: Fandel Mihai

Glasul.infoDaca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...


Sustineti proiectele Glasul.info, sustineti unionismul, sustineti actiunile si initiativele noastre:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001

loading...


Loading...


loading...

Social Pages

Despre noi

Categorii

Recomandam

Parteneri

Follow Us


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Mai multe despre Stiri
Micile minuni ale vietii sau cum arata simtul civic la romani
Micile minuni ale vietii sau cum arata simtul civic la romani

Micile minuni ale vietii sau cum arata simtul civic la...

Pentru cei care nu "iubesc" vaccinurile, Lucian Mandruta vrea "niste pesteri misto, sau cartiere separate, autobuze cu filtru de aer..."
Pentru cei care nu “iubesc” vaccinurile, Lucian Mandruta vrea “niste pesteri misto, sau cartiere separate, autobuze cu filtru de aer…”

Pentru cei care nu "iubesc" vaccinurile, Lucian Mandruta vrea "niste...

Dupa ce ceruse ca 15% din refugiatii care ajung in Romania sa fie dusi la Arad, Gheorghe Falca se ofera sa-i gazduiasca la Arad universitatea lui Soros!, Foto: captura TV - ARAD TV
Dupa ce ceruse ca 15% din refugiatii care ajung in Romania sa fie dusi la Arad, Gheorghe Falca se ofera sa-i gazduiasca la Arad universitatea lui Soros!

Dupa ce ceruse ca un procent de 15% din refugiatii...

Închide