URSS

Un roman revoltat: „Pe cine deranjeaza comemorarile sau denuntarea crimelor contra umanitatii comise de URSS?!”

Un roman revoltat: „Pe cine deranjeaza comemorarile sau denuntarea crimelor contra umanitatii comise de URSS?!”, scrie intr-o postare pe facebook avocatul Antonie Popescu.

Dupa ce Ambasada Rusiei in Romania a publicat zilele trecute pe pagina sa de facebook un mesaj legat de masacrul de la Fantana Alba din 1941, pe care majoritatea romanilor l-au considerat insultator la adresa memoriei victimelor si familiilor acestora, dar si la adresa minimei inteligente a neamului romanesc, mai multi romani au luat pozitii transante si au tinut sa-si exprime opiniile in legatura cu acest subiect chiar pe pagina de facebook a Ambasadei Rusiei.

Mesajele transmise de catre romani Ambasadei Rusiei in Romania in urma celor publicate in urma cu cateva zile nu sunt deloc magulitoare, aratand dezaprobarea si iritarea romanilor fata de faptul ca Rusia, indiferent de regimul care se afla la conducere acolo, refuza sa-si recunoasca pana si crimele facute in istorie, negand cu nonsalanta pana si ce este de-a dreptul evident.

Un roman revoltat: „Pe cine deranjeaza comemorarile sau denuntarea crimelor contra umanitatii comise de URSS?!”

„CRIMELE IMPOTRIVA UMANITATII, comise in istoria recenta, sunt inca tinute sub obroc …desi faptele sunt incriminate de Codul Penal al URSS si de Codul Penal al Romaniei si de legea penala ukraineana de dupa 1991.
Pe cine deranjeaza comemorarile sau denuntarea crimelor contra umanitatii comise de URSS?! Federatia Rusa asa cum a resuscitat-o si a lasat-o Boris Eltin la dezmembrarea urss ori dupa un deceniu si pe care si-o doreau Vladimir Bukovski, Ana Politovskaia sau Boris Nemtov nu-si poate permite negarea crimelor URSS din Nordul Bucovinei sau din Basarabia …

Negarea asasinatelor de la Fantana Alba si Lunca nu contribuie nici la aflarea adevarului despre crimele impotriva umanitatii comise in in 1941, chiar (si) in ziua de Pasti, si nici la bunele relatii romano-ruse sau ucraineano-ruse pe care Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti declara ca le doreste!
Societatea civila trebuie sa se delimiteze de practicile sinistre de ascundere a adevarului, de denaturare a realitatii!”, scrie pe facebook avocatul Antonie Popescu

Foto: ZorileBucovinei.com

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

4 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

10 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

11 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

19 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago