libris.ro

Comemorările dedicate împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, ignorate de presă

La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 la București au fost organizate mai multe evenimente decât la oricare comemorare a revoluţiei. În București au avut loc numeroase expoziţii de fotografie, la Biblioteca Central Universitară, la Biblioteca Academiei Romane, la Arhitectură, la televiziune şi în Piaţa Palatului. S-au ţinut numeroase comemorări, parastase manifestări în aer liber cu toate acestea presa a fost cu mici excepţii total absentă.

Despre ziua de 21 decembrie presa progresistă a scris cu satisfacţie despre incidentul cu lovirea Gelu Voican Voiculescu, judecat alături de Ion Iliescu în Dosarul Revoluției. Aproape că putem spune că s-a urmărit ca prin hiperbolizarea incidentului să se ofere maselor o satisfacţie că în sfârşit „s-a făcut dreptate”. Fals!!! Iliescu trebuie judecat iar familiile îndoliate în decembrie 1989 trebuie să primească un răspuns. Vezi: Digi24

Departe de ochii presei şi totuşi în buricul târgului, au avut loc în seara de 21 decembrie 1989, o serie de manifestări ignorate de presă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ceremonia religioasă pentru 21 decembrie 1989

 În jurul orei şase a avut loc un impresionant ceremonial religios pe refugiu de la universitate unde au participat 250-300 de persoane. Ceremonia religioasă a fost ţinută de cunoscutul părinte Aldea, care ne-a relatat momentul din 21 decembrie 1989, seara la Intern când mai mulţi români foşti atei, printre care şi domnia sa, au căzut în genunchi şi au spus Tatăl Nostru.

La ceremonie au participat numeroşi copii de 8-9 ani, reprezentanţi ai revoluţionarilor şi ai Timisoarei dar şi un grup de tineri de la Asociaţia Neam Unit care au ţinut torţe.

Steagul din „Piață”

 După terminarea ceremoniei religioase s-a amplasat, în mod simbolic, un steag găurit deasupra pieţii universităţii.

Momentul Final

   În final în fata la „Dalles„ s-a re-creeat simbolic baricada din pânza albă. Apoi dinspre Piaţa Revoluţiei au venit cca 200 de tineri carea au scandat „Timişoara, Timişoara”, „Păcat Păcat de sângele vărsat”, „Cine a tras în noi 16-22”, „Cine a tras în noi după 22?”. În final s-au aprins torte, un moment spectaculos!

Toată acea presă care se auto-alintă cu epitetul mainstream sau națională nu a relatat despre complexitatea şi profunzimea evenimentelor petrecute în perioada 16-22 decembrie 2019, la împlinirea a 30 de ani. Au preferat în schimb să acorde o importanţa exagerată cazului Gelu Voican Voiculescu.

Sursa: Războiulinformațional.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info