fbpx

RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Daca nu suntem noi dispusi sa-i revendicam pe geto-daci, sunt dispusi maghiarii!

Print Friendly, PDF & Email

Daca nu suntem noi dispusi sa-i revendicam pe geto-daci, sunt dispusi maghiarii! Daca vom consulta istoria scrisa la nivel european, ea este aproximativ aceeasi in linii mari la majoritatea popoarelor europene, in afara aceleia scrisa de catre istoricii maghiari, care au faurit in timp o istorie alternativa, de care uneori s-au mirat pana “fratii” lor mai mari austrieci, o istorie plina de contradictii si de fapte care se bat cap in cap, sfidand pe alocuri logica si inteligenta cititorilor.

Constienti de faptul ca zestrea genetica ramasa din componenta asiatica primordiala este mai mult decat subtirica si inconsistenta, unii istorici maghiari aduna neincetat dovezi despre zestrea genetica indo-europeana bastinasa a locuitorilor teritoriului actual al Ungariei, afirmandu-si originea lor dacica, spunand ca descind din dacii panonici ne-romanizati, chiar daca asta pica destul de greu la stomac mai ales pentru nationalistii unguri adepti ai originii turanice a poporului maghiar. O astfel de teza ar confirma lumii intregi in sfarsit ca ungurii nu mai sunt asa cum se credea o populatie nomada, migratoare, aciuata aici de prin pustiurile asiatice, ci ar avea o zestre genetica in care partea cea mai consistenta provine de la populatia europeana bastinasa.

Daca nu suntem noi dispusi sa-i revendicam pe geto-daci, sunt dispusi maghiarii!

Astazi, ca si in urma cu aproape un secol si jumatate, au aparut mai multe personaje in spatiul public si cultural romanesc care se lupta pentru a desfiinta ceea ce ei numesc dacopatie si romanopatie (n.r. adeptii teoriei romanizarii). Daca noi romanii nu suntem dispusi sa ne asumam si sa ne revendicam originea geto-dacica, maghiarii care se afla de aproape toata viata lor in cautarea unei identitati europene par fi gata sa si-o asume ei!

Intemeierea noului stat modern român si desavarsirea României Mari si a unitatii national-statale a poporului român a avut la origini si o componenta de origine masonica (n.r. deci si sprijin occidental), astfel ca s-a incurajat mai degraba teza romanizarii populatiei geto-dace, de aici si numele dat tarii de România in locul celui care poate ar fi fost mai potrivit identitatii noastre colective, si anume acela de “Rumânia” sau de Dacia.

In timpul chinurilor nasterii statului român modern, s-a dus o lupta ideologica intre adeptii romanizarii (n.r. in special Scoala Ardeleana) si cei ai dacismului, balanta inclinand in cele din urma catre primii dintre ei. Acesta este principalul motiv pentru care astazi tara noastra nu se numeste Dacia, Rumânia sau de ce nu chiar si Getia (n.r. Dacia este un exonim dat teritoriului locuit de catre stramosii nostri de catre romani si greci).

Sursa: Glasul.info

Note: [1] ioncoja.roComentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info