O batrana de 71 de ani: „De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care Rusia candva a dat-o Ucrainei si de ce Romania nu poate sa revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?”

O batrana de 71 de ani: „De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care Rusia candva a dat-o Ucrainei si de ce Romania nu poate sa revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?”.

Printre cei care au tinut sa comenteze pe pagina  de facebook a Ambasadei Rusiei in Romania in legatura cu reactia avuta de catre partea rusa cu privire la masacrul din 1941 de la Fantana Alba, s-a aflat si o batrana in varsta de 71 de ani, care a ridicat poate una dintre cele mai pertinente si importante intrebari dintre toate comentariile.

Intr-adevar, daca Rusia revendica pana si teritoriile pe care desi le-a cedat cu buna stiinta Ucrainei, Romania ar avea motive cu atat mai intemeiate sa-si ceara inapoi teritoriile dintre Prut si Nistru, rapite si rupte samavolnic din teritoriul Tarii Mama, mai ales ca asa zisul pact Ribbentrop-Molotov este deja considerat la nivel international nul si neavenit.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

O batrana de 71 de ani: „De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care Rusia candva a dat-o Ucrainei si de ce Romania nu poate sa revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?”

[notice]Basarabia si destinul ei secret – Vasile Sturza[/notice]

„Dvs. d-le ambasador sunteti tanar si nu stiu ce istorie ati invatat la scoala ruseasca. Eu am 71 ani si am fost obligata sa invat limba rusa, limba dvs., in tara mea timp de 8 ani. In acest timp ofiterii rusi cantonati in locuinte luxoase din orasele romanesti se aprovizionau in magazine special destinate lor cu tot ce doreau, in vreme ce familiile romanesti abia aveau ce manca si cumparau alimente in ratii pe cartele. Dvs. ati fost obligat sa invatati limba romana in propria dvs. tara? Ati facut foamea in vreme ce romanii din Rusia huzureau? Noi am facut foamete pentru ca Rusia a pus biruri enorme pe Romania desi armata romana a urmat armata rusa pana la Berlin. Multi ani dupa razboi vagoane de cereale si alte bogatii naturale au luat drumul Moscovei in vreme ce copiii romani flamanzeau. Nu numai tezaurul era la Moscova; mai erau tone de aur, dovezi arheologice care atestau adevaruri istorice despre trecutul indepartat al acestor tinuturi pe care noi existam azi.

Cum sa fie Moldova parte a Rusiei! Asta doar pentru ca niste interese si intelegeri intre unele state au hotarat astfel la un moment dat. Va intreb si as fi incantata sa raspundeti public, nu unei batrane de 71 ani ci generatiilor actuale si viitoare de tineri romani la intrebarea mea: De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care Rusia candva a dat-o Ucrainei si de ce Romania nu poate sa revendice teritoriile dintre Prut si Nistru? Romania nu a cedat niciodata Rusiei aceste teritorii ci Rusia le-a luat la un joc de alba-neagra cu alte state. Deci le-a luat cu japca. Ca urmare cum am putea sa simpatizam Rusia cand ea se tine numai de intrigi si amenintari? Cum am putea avea incredere intr-o tara care nu este fairplay cu Romania?”, a scris Adriana Miut pe pagina de facebook a Ambasadei Rusiei in Romania 

[info]Sursa: Glasul.info[/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Daca nu suntem noi dispusi sa-i revendicam pe geto-daci, sunt dispusi maghiarii!

vin apr. 21 , 2017
Daca nu suntem noi dispusi sa-i revendicam pe geto-daci, sunt dispusi maghiarii! Daca vom consulta istoria scrisa la nivel european, ea este aproximativ aceeasi in linii mari la majoritatea popoarelor europene, in afara aceleia scrisa de catre istoricii maghiari, care au faurit in timp o istorie alternativa, de care uneori […]
In Panonia in sec X inca se mai vorbea o limba romanica

Poate vă place și:

libris.ro