RSS

(FOTO) Șoc și groază la spitalul…

Pozele în care apăre…

Ieșenii alături de Camelia Smica…

Acțiune de solidarit…

Spitalul modular de la Lețcani: …

Sâmbătă, 8 august 20…

Gheorghe Piperea: " Cu așa ceva …

Avocatul Gheorghe Pi…

La 8 august 1943, la Șimleul Sil…

Potrivit unui comuni…

Acțiuni de solidaritate pe 8 și …

Pe 8 și 9 august a.c…

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Print Friendly, PDF & Email

Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Împreună cu Nea Luca, veteranul de razboi din Dobârlău Vale (jud. Covasna) care a luptat pe frontul de Răsărit. Ne-a primit semet în 2015, dar si lui i-a tremurat lumina din ochi când i-am spus că venim din partea românilor de peste munți cu daruri și steaguri tricolore. Pentru ce ai luptat nea Luca?

“Pentru Credinta si Neam”, ne-a răspuns răspicat. A facut parte din Vânătorii de Munte, “Divizia de Cremene” a generalului Ion Dumitrache. Un om de o tarie rara era nea Luca. Mergea in fiecare duminică la biserică, stătea la toata slujba, si printre altele o data pe săptămână facea un drum de 40 kilometri dus-intors cu bicicleta până in comuna vecină. Avea atunci 96 de ani.

Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Acum este alături de camarazii lui din cer, în oastea cea mare a Neamului Românesc. Dumnezeu să te odihnească Nea Luca, nu te vom uita niciodată!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Nota noastra: Incepand cu 29 aprilie 1902, Regele Carol I al Romaniei a instituit calitatea de «veteran de razboi», care avea in vedere atunci pe cei care luptasera in Razboiul de Independenta din 1877 – 1878. Calitatea de veteran de razboi s-a perpetuat, prin hotararea Guvernului Romaniei, care a declarat in anul 2008 ziua de 29 Aprilie «Zi nationala a Veteranilor de Razboi», prilej de omagiere a fostilor combatanti, supravietuitori ai celui de al Doilea Razboi Mondial, inca in viata, toti in varsta de peste 80 de ani, dar si a camarazilor trecuti, intre timp, in eternitate. Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info