RSS

Cum s-a rezolvat incidentul de l…

Cum s-a rezolvat inci…

Rauri de lacrimi de crocodil au …

Rauri de lacrimi de c…

Fostul şef SPP: "Cel mai grav mi…

Fostul şef SPP: "Cel …

Lui Iohannis si Dragnea li se se…

Lui Iohannis si Dragn…

CCR a constatat ca legea infiint…

CCR a constatat ca le…

Un român din Transilvania a bine…

Un român din Transilv…

Gelu Vișan: "Este pentru prima d…

Gelu Vișan: "Este pen…

Generalul Dumitru Iliescu: "Daca…

Generalul Dumitru Ili…

Provocare! Gest sfidator cu stea…

Provocare! Gest sfida…

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale

Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale. Prognozele actualizate indică scăderea volumului tranzacțiilor și condiții de aprovizionare robuste pentru grâu și porumb.

libris.ro

4 mai 2017, Roma – Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în luna aprilie, pe fundalul estimărilor unor livrări robuste pentru mai multe produse de bază.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 168 de puncte în aprilie, în scădere cu 1,8% față de luna martie, deși a rămas cu 10% mai mare decât în anul precedent.

Indicele prețurilor la zahăr se află în topul scăderilor, cu 9,1% pe luna aceasta, deoarece exporturile masive din Brazilia s-au suprapus cu o continuă scădere a cererii globale de import.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 3,9% față de luna precedentă, împins de scăderea cererii de ulei de palmier și de așteptările optimiste privind recoltele și plantările de soia din America de Sud și America de Nord.

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței internaționale pentru cele cinci grupe principale de alimente.

Indicele prețurilor la cereale a scăzut, de asemenea, cu 1,2% în aprilie, împins de prețurile la grâu aflate în scădere, chiar și după ce prețurile internaționale ale orezului au crescut.

Indicele prețurilor la produsele lactate a scăzut cu 3,3%, deoarece producția din emisfera nordică a intrat în sezonul de vârf, diminuând astfel preocupările cu privire la livrările pe termen scurt.

În schimb, indicele FAO pentru prețurile la carne a crescut cu 1,7%, în condițiile în care prețurile la carnea de porc au crescut ca răspuns la cererea internă puternică din Uniunea Europeană și vânzările sporite către China.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale

Porumbul este în ascensiune, iar grâul în retragere

FAO și-a actualizat previziunile globale privind producția de cereale pentru anul 2017, ceea ce indică acum o scădere anuală probabilă de 0,4% din 2016, chiar dacă ritmul de utilizare crește cu aproximativ un procent.

Noile previziuni, publicate astăzi în cadrul Raportului privind oferta și cererea de cereale, indică o scădere în raportul dintre rezerve și consum în 2017-2018 pînă la 25,8%, un nivel totuşi destul de confortabil, dar ușor sub nivelul sezonului curent.

Noua previziune globală a producției de cereale a crescut față de aprilie, deoarece Brazilia ar putea avea randamente ale porumbului mai mari decât cele preconizate, ridicând producția globală pentru această cultură la 1 054 milioane de tone. Producția globală de orez prognozată a rămas stabilă la 506 milioane de tone, în timp ce prognoza pentru grâu – 740 milioane de tone – rămîne, de asemenea, neschimbată, deoarece reducerea așteptată a suprafețelor cultivate din Australia, Canada, Federația Rusă și Statele Unite ar putea fi compensată de posibilele extinderi în Uniunea Europeană, India și Maroc.

Pe partea de consum în 2017/18, se așteaptă ca abundența de porumb și alte cereale grosiere să stimuleze utilizarea pentru creșterea animalelor în China și America de Sud, în timp ce utilizarea orezului este de așteptat să crească cu 1,2% datorită creșterii consumului de alimente la nivel global.

Conform prognozelor, rezervele globale la sfârșitul sezoanelor din 2018 vor atinge aproape același nivel ca la începutul anului, deși componenţa lor este de aşteptat să se schimbe. Stocurile de grâu vor crește cu 3,3%, ajungând la un nou record de 247,6 milioane de tone, determinat în principal de China, care, pe de altă parte, își va reduce rezervele acumulate de cereale grosiere cu 20,5 milioane de tone.

Comerțul internațional atât cu grâu cât și cu cereale grosiere se preconizează că va scădea în termeni de volum, în timp ce comerțul cu orez este în creștere, determinat de cererea puternică în Orientul Apropiat și în Africa.


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul
Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul

Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni...

Centrul Judetean De Cultură Prahova a organizat o manifestare pentru protejarea si conservarea patrimoniului cultural etnografic, foto: facebook.com/centruldeculturaprahova
Centrul Judetean De Cultură Prahova a organizat o manifestare pentru protejarea si conservarea patrimoniului cultural etnografic

Centrul Judetean De Cultură Prahova a organizat miercuri, 3 mai...

Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana la 5 ani de inchisoare!
Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana la 5 ani de inchisoare!

Ungaria a pedepsit vanzarea de pamant catre straini cu pana...

Închide