Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale

Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale. Prognozele actualizate indică scăderea volumului tranzacțiilor și condiții de aprovizionare robuste pentru grâu și porumb.

4 mai 2017, Roma – Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în luna aprilie, pe fundalul estimărilor unor livrări robuste pentru mai multe produse de bază.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 168 de puncte în aprilie, în scădere cu 1,8% față de luna martie, deși a rămas cu 10% mai mare decât în anul precedent.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Indicele prețurilor la zahăr se află în topul scăderilor, cu 9,1% pe luna aceasta, deoarece exporturile masive din Brazilia s-au suprapus cu o continuă scădere a cererii globale de import.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 3,9% față de luna precedentă, împins de scăderea cererii de ulei de palmier și de așteptările optimiste privind recoltele și plantările de soia din America de Sud și America de Nord.

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței internaționale pentru cele cinci grupe principale de alimente.

Indicele prețurilor la cereale a scăzut, de asemenea, cu 1,2% în aprilie, împins de prețurile la grâu aflate în scădere, chiar și după ce prețurile internaționale ale orezului au crescut.

Indicele prețurilor la produsele lactate a scăzut cu 3,3%, deoarece producția din emisfera nordică a intrat în sezonul de vârf, diminuând astfel preocupările cu privire la livrările pe termen scurt.

În schimb, indicele FAO pentru prețurile la carne a crescut cu 1,7%, în condițiile în care prețurile la carnea de porc au crescut ca răspuns la cererea internă puternică din Uniunea Europeană și vânzările sporite către China.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente scade din nou în aprilie, scădere determinată de prețurile la zahăr și la uleiurile vegetale

Porumbul este în ascensiune, iar grâul în retragere

FAO și-a actualizat previziunile globale privind producția de cereale pentru anul 2017, ceea ce indică acum o scădere anuală probabilă de 0,4% din 2016, chiar dacă ritmul de utilizare crește cu aproximativ un procent.

Noile previziuni, publicate astăzi în cadrul Raportului privind oferta și cererea de cereale, indică o scădere în raportul dintre rezerve și consum în 2017-2018 pînă la 25,8%, un nivel totuşi destul de confortabil, dar ușor sub nivelul sezonului curent.

Noua previziune globală a producției de cereale a crescut față de aprilie, deoarece Brazilia ar putea avea randamente ale porumbului mai mari decât cele preconizate, ridicând producția globală pentru această cultură la 1 054 milioane de tone. Producția globală de orez prognozată a rămas stabilă la 506 milioane de tone, în timp ce prognoza pentru grâu – 740 milioane de tone – rămîne, de asemenea, neschimbată, deoarece reducerea așteptată a suprafețelor cultivate din Australia, Canada, Federația Rusă și Statele Unite ar putea fi compensată de posibilele extinderi în Uniunea Europeană, India și Maroc.

Pe partea de consum în 2017/18, se așteaptă ca abundența de porumb și alte cereale grosiere să stimuleze utilizarea pentru creșterea animalelor în China și America de Sud, în timp ce utilizarea orezului este de așteptat să crească cu 1,2% datorită creșterii consumului de alimente la nivel global.

Conform prognozelor, rezervele globale la sfârșitul sezoanelor din 2018 vor atinge aproape același nivel ca la începutul anului, deși componenţa lor este de aşteptat să se schimbe. Stocurile de grâu vor crește cu 3,3%, ajungând la un nou record de 247,6 milioane de tone, determinat în principal de China, care, pe de altă parte, își va reduce rezervele acumulate de cereale grosiere cu 20,5 milioane de tone.

Comerțul internațional atât cu grâu cât și cu cereale grosiere se preconizează că va scădea în termeni de volum, în timp ce comerțul cu orez este în creștere, determinat de cererea puternică în Orientul Apropiat și în Africa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Eminescu si Creanga pot "rasufla usurati"! Cristina Tunegaru a fost data afara din scoala la care preda!

joi mai 4 , 2017
Eminescu si Creanga pot “rasufla usurati”! Cristina Tunegaru a fost data afara din scoala la care preda! Cristina Tunegaru, profesoara care spunea intr-o postare de pe facebook ca refuza sa-i mai predea la cursul de limba si literatura romana pe clasicii literaturii romane precum Eminescu sau Creanga, preferand mai degraba […]
Profesoara de limba romana care refuza sa-i mai predea pe Eminescu sau Creanga: "Nu voi respecta programa scolara", Foto: captura TV stiriletvr.ro / Cristina Tunegaru

Poate vă place și:

libris.ro