Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul

Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul

Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul.

In toata istoria sa moderna, Ungaria s-a bazat pe marile puteri pentru a-si satisface pretentiile revizioniste. Astfel putem constata ca pentru a se putea face stapana peste teritoriile si populatiile altor natii a copiat pana in cele mai mici detalii metodele de deznationalizare si dezbinare folosite de catre marile puteri imperialiste si coloniale.

Vazand succesul operatiunilor de deznationalizare pe care le-a practicat Imperiul Rus si mai apoi Uniunea Sovietica impotriva romanilor din teritoriile ocupate, folosind in afara de exterminarea fizica a elitelor, executii, deportari, rusificarea prin invatamant, prin biserica sau prin introducerea asa numitei teorii a moldovenismului, iredentistii maghiari au copiat aceste metode si au investit in ultimele decenii sume astronomice in propaganda antiromaneasca, propovaduind la randul lor si ei o asa numita teorie a „ardelenismului”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Rusii au indobitocit basarabenii cu moldovenismul, iar ungurii pe transilvaneni cu ardelenismul

In timp ce despre „moldovenism” este unanim recunoscuta de marea majoritate a opiniei publice romanesti parerea conform careia aceasta nu este decat o teorie tembela, caracterizata de o uriasa fractura logica, potrivit careia Moldova de pe malul drept al Prutului este Romania, pe cand cea de pe malul stang nu mai este Romania, aidoma paradoxului pisicii lui Schrodinger, propaganda maghiara a cautat sa disimuleze ardelenismul ca fiind o ideologie regionalista care ar reprezenta calea spre prosperitate a provinciei in cazul in care s-ar desprinde de restul Romaniei.

Pentru a implementa in mentalul colectiv al romanilor idei la fel de tembele precum cele nascute din propaganda rusa a moldovenismului, agentii de influenta maghiari au cumparat in Romania suportul unor alogeni sau tradatori dispusi sa sadeasca in constiinta romanilor semintele unei mentalitati de iobag, idei separatiste, o falsa superioritate a romanilor din diferite provincii ale tarii in comparatie cu ceilalti, precum si alte diversiuni zilnice menite sa duca la dezbinare intre romani.

[legend title=”Ardelenismul si miturile sale” style=”1″]”Ardelenismul este o ideologie regionalistă ce susține autonomia sau independența Transilvaniei, autonomia ca prim pas spre desprinderea de România.„[/legend] [warning]Mesaj adresat ghibolilor ardelenisti si tolomacilor moldovenisti: Suntem români şi punctum![/warning] [info]Sursa: Glasul.info[/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info