Un revolutionar din 1989: ” Nu aş fi crezut niciodată că românii se vor plia atât de repede pe acest caracter de sclav supus şi de nepăsare faţă de ceilalţi semeni ai săi”

Revolutie 1989 - Cine a tras in noi dupa 22?, sursa foto: wikipedia.org

Un revolutionar din 1989: ” Nu aş fi crezut niciodată că românii se vor plia atât de repede pe acest caracter de sclav supus şi de nepăsare faţă de ceilalţi semeni ai săi”.

Unul dintre cititorii blogului profesorului Ion Coja a postat sub pseudonimul de Dulau Batran, un comentariu extrem de interesant legat de un articol de pe blog, intitulat „Septembrie 1989: „Lipsește puțin ca să fie bine!”, in care este portretizata starea de spirit a unora dintre romani cu privire la situatia de la acel moment din Romania. Il publicam si noi, in mod principal pentru a oferi o imagine complet diferita fata de propaganda actuala progresista care ridica in slavi „realizarile” postdecembriste ale mafiei care a distrus Romania in ultimele trei decenii:

„…  a fost şi mintea mea inoculată cu propaganda posturilor de radio ale mafiei mondiale finanţist bancare înainte de 1989.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Drept urmare aveam o ură intrisecă, impusă de propagandă pe sistemul comunist. Logic că am fost printre cei care au participat cu entuziasm în 21 decembrie 1989 la demolarea comunismului. Fiind rănit prin împuşcare am fost operat în Italia, unde am stat cam şase luni. Plăcerea personală m-a pus să învăţ limba italiană din acele cursuri fără profesor din pură pasiune în timpul comunismului.”

Un revolutionar din 1989: ” Nu aş fi crezut niciodată că românii se vor plia atât de repede pe acest caracter de sclav supus şi de nepăsare faţă de ceilalţi semeni ai săi”

Prima dată când am realizat că nu trebuie să fiu mândru că am participat la demolarea comunismului, a fost când am văzut ce înseamnă capitalismul. Rafturile pline nu compensau lipsa relaţiilor interumane cu care eram învăţat în comunism. Poate de aia am refuzat cu încăpăţânare să emigrez.

Şi acum observ că aceiaşi mentalitate a dezbinării oamenilor începe să funcţioneze din plin în România.

[warning]Nu aş fi crezut niciodată că românii se vor plia atât de repede pe acest caracter de sclav supus şi de nepăsare faţă de ceilalţi semeni ai săi.[/warning]

Se observă şi prin exprimarea românilor de la Vlădică la Opincă, atunci când e vorba despre politică, programe şi alte alea, românul se raportează la persoana care a spus aia sau ailaltă, nicidecum la ideile exprimate.

Românii au avut de-a lungul întregii istorii, începând cu Burebista până acum, înclinarea de a fi o turmă ce urmează un cioban. Dovada este că întotdeauna când turma românească a avut un cioban, l-a urmat orbeşte. Nenorocirea este că toţi românii ajunşi în fruntea turmei nu au încercat să inoculeze în turma că ea este importantă şi membri ei. Fiecare român cocoţat în frunte a dorit şi doreşte doar să fie conducător de turmă.

Dacă vreo oaie behăie, imediat este dusă la abator. Exemplele se văd prin partidele politice, unde dacă cineva contrazice sau are vreo idee mai bună ca ciobanul, imediat este mătrăşit. Şi nenorocirea cea mai mare este aia că dacă tu din turmă încerci să ai idei, înainte de a te lua la şuturi ciobanul, vor exista oi din turma ta care se vor repezi să te muşte şi să te elimine din turmă, înainte de a o face ciobanul. Sunt convins că aţi trecut prin astfel de experimente, când nu a fost nevoie să vă apostrofeze vreun cioban, că oile din turma lui s-au repezit la beregata dumneavoastră înainte.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info