Neoliberalismul si sabotarea industriei si economiei romanesti

De ce ar dori neoliberalii (n.r. inclusiv falsii liberali din Romania) sa saboteze sistematic dezvoltarea economica a Romaniei? In principal din cauza ca acestia considera ca atmosfera sociala este determinata de cea economica. Ai nevoie sa impui o anumita stare economica pentru a determina o schimbare sociala drastica asa cum isi doresc neoliberalii sa faca.

Activitatea aceasta de sabotare masiva a economiei si industriei romanesti facuta de catre neoliberali a fost cu atat mai evidenta, cu cat putinele masuri cu adevarat de dreapta in Romania au fost luate in mod paradoxal de catre formatiuni politice considerate de stanga.

Toata dezbinarea societatii romanesti isi are radacinile in ideologia aceasta paguboasa a neoliberalismului, o ideologie aflata mereu in cautarea construirii  “omului nou”. Pentru ca romanii au dovedit in istorie de ce sunt cu adevarat capabili atunci cand sunt uniti si au un scop comun, undeva la un nivel al intereselor al celor mari la nivel mondial s-a decis ca o economie puternica si omogena pe intreg teritoriul Romaniei ar conduce inevitabil si la o unitate culturala, sociala si in unele cazuri chiar si spirituala a tuturor romanilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Neoliberalismul si sabotarea industriei si economiei romanesti

Ei bine, un astfel de scenariu nu este pe placul celor care trag din umbra sforile la nivel mondial, astfel ca  Romania a fost si ramane tinta unor atacuri concertate din exterior, menite sa distruga coeziunea si omogenitatea economica, culturala si sociala a romanilor.

[legend title=”Sabotarea IMGB” style=”1″]Sa luam un exemplu particular: sabotarea unui contract de 20 de ani cu China, pentru IMGB.[/legend]

In timp ce statele occidentale puternic dezvoltate din punct de vedere economic alearga cu limba de un cot pentru a obtine favorurile Chinei, in Romania posibilele parteneriate avantajoase cu China au fost sistematic sabotate, ceea ce a dus in unele cazuri la disparitia a unor intregi ramuri ale industriei romanesti ( IMGB primise o oferta de a fabrica turbine pentru hidrocentralele chinezilor, un contract ce s-ar fi intins pe durata a 20 de ani).

De ce “statul roman” a avut si are inca o atitudine atat de dusmanoasa la adresa propriei industrii si propriei economii?

[quote style=”4″ author=”Ion Cojocaru”]Niste dementi, limitati in gandire. In plan era distrugerea IMGB, una din “perlele” industriei grele romanesti, ori daca incheiai un contract pe 20 de ani, intreprinderea trebuia sa functioneze. Am trecut anul trecut pe acolo si este praf si pulbere, sunt tot felul de societati care se ocupa de cu totul altfel de lucruri, multe din halele de productie zac ne folosite, total sau partial.[/quote], scrie Ion Cojocaru intr-o postare pe facebook

Pe muncitorii care lucrau la IMGB (n.r. acum ajunsa o ruina de parca nici n-ar fi existat vreodata) nu i-ar fi interesat de unde vin banii cu care isi intretineau familiile. Banii n-au miros! Nu i-ar fi deranjat pe muncitorii romani nici daca banii veneau din luxoasele limuzine de pe Wall Street, nici daca veneau din seifurile comunistilor din China.

In capitalism nu-ti permiti sa pierzi oportunitati, fapt dovedit de altfel din plin de catre tarile occidentale, care nu au nici o problema de ordin moral sau ideologic pentru a face afaceri aproape cu oricine de pe aceasta lume.

Cand insa refuzi contracte avantajoase, care ti-ar fi tinut in viata o fabrica cu numerosi muncitori romani pe durata a 20 de ani, deja miroase a parfum de conspiratie impotriva intereselor propriului tau popor!

Un popor cu o economie omogena are toate premisele pentru a avea si o cultura omogena, o unitata sociala, culturala si spirituala pe care cu greu ar putea-o tulbura cineva din afara acestui spatiu. S-a lucrat mult la deteriorarea situatiei economice si omogenitatii economiei din Romania, tocmai pentru a crea brese in unitatea poporului roman.

Din pacate insa avem prea putini lideri autentici in Romania care sa sesizeze acest lucru si sa ia masurile care se impun impotriva acestor actiuni care devin tot mai consistente in ultimele trei decenii in tara noastra.

Glasul.info

[info]Neorealism si neoliberalism, David A. Baldwin[/info]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Iohannis prefera ca UE sa se amestece in treburile interne ale Romaniei. Pai sigur, oricum el este mai mult plecat in vacante

mar mai 9 , 2017
Iohannis prefera ca UE sa se amestece in treburile interne ale Romaniei. Pai sigur, oricum el este mai mult plecat in vacante, iar cand nu este plecat, ori prefera sa hiberneze pe muteste, ori sare in extrema cealalata, facand direct in strada adevarate exercitii de fascism civic impotriva dreptului de […]
Klaus Iohannis

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro