Site icon Glasul.info

Neoliberalismul si sabotarea industriei si economiei romanesti

Basescu confirma tradarea nationala cunoscuta de mult timp: "Au fost pulverizate firmele mari romanesti..."

Basescu confirma tradarea nationala cunoscuta de mult timp: "Au fost pulverizate firmele mari romanesti..."

De ce ar dori neoliberalii (n.r. inclusiv falsii liberali din Romania) sa saboteze sistematic dezvoltarea economica a Romaniei? In principal din cauza ca acestia considera ca atmosfera sociala este determinata de cea economica. Ai nevoie sa impui o anumita stare economica pentru a determina o schimbare sociala drastica asa cum isi doresc neoliberalii sa faca.

Activitatea aceasta de sabotare masiva a economiei si industriei romanesti facuta de catre neoliberali a fost cu atat mai evidenta, cu cat putinele masuri cu adevarat de dreapta in Romania au fost luate in mod paradoxal de catre formatiuni politice considerate de stanga.

Toata dezbinarea societatii romanesti isi are radacinile in ideologia aceasta paguboasa a neoliberalismului, o ideologie aflata mereu in cautarea construirii  “omului nou”. Pentru ca romanii au dovedit in istorie de ce sunt cu adevarat capabili atunci cand sunt uniti si au un scop comun, undeva la un nivel al intereselor al celor mari la nivel mondial s-a decis ca o economie puternica si omogena pe intreg teritoriul Romaniei ar conduce inevitabil si la o unitate culturala, sociala si in unele cazuri chiar si spirituala a tuturor romanilor.

Neoliberalismul si sabotarea industriei si economiei romanesti

Ei bine, un astfel de scenariu nu este pe placul celor care trag din umbra sforile la nivel mondial, astfel ca  Romania a fost si ramane tinta unor atacuri concertate din exterior, menite sa distruga coeziunea si omogenitatea economica, culturala si sociala a romanilor.

[legend title=”Sabotarea IMGB” style=”1″]Sa luam un exemplu particular: sabotarea unui contract de 20 de ani cu China, pentru IMGB.[/legend]

In timp ce statele occidentale puternic dezvoltate din punct de vedere economic alearga cu limba de un cot pentru a obtine favorurile Chinei, in Romania posibilele parteneriate avantajoase cu China au fost sistematic sabotate, ceea ce a dus in unele cazuri la disparitia a unor intregi ramuri ale industriei romanesti ( IMGB primise o oferta de a fabrica turbine pentru hidrocentralele chinezilor, un contract ce s-ar fi intins pe durata a 20 de ani).

De ce “statul roman” a avut si are inca o atitudine atat de dusmanoasa la adresa propriei industrii si propriei economii?

[quote style=”4″ author=”Ion Cojocaru”]Niste dementi, limitati in gandire. In plan era distrugerea IMGB, una din “perlele” industriei grele romanesti, ori daca incheiai un contract pe 20 de ani, intreprinderea trebuia sa functioneze. Am trecut anul trecut pe acolo si este praf si pulbere, sunt tot felul de societati care se ocupa de cu totul altfel de lucruri, multe din halele de productie zac ne folosite, total sau partial.[/quote], scrie Ion Cojocaru intr-o postare pe facebook

Pe muncitorii care lucrau la IMGB (n.r. acum ajunsa o ruina de parca nici n-ar fi existat vreodata) nu i-ar fi interesat de unde vin banii cu care isi intretineau familiile. Banii n-au miros! Nu i-ar fi deranjat pe muncitorii romani nici daca banii veneau din luxoasele limuzine de pe Wall Street, nici daca veneau din seifurile comunistilor din China.

In capitalism nu-ti permiti sa pierzi oportunitati, fapt dovedit de altfel din plin de catre tarile occidentale, care nu au nici o problema de ordin moral sau ideologic pentru a face afaceri aproape cu oricine de pe aceasta lume.

Cand insa refuzi contracte avantajoase, care ti-ar fi tinut in viata o fabrica cu numerosi muncitori romani pe durata a 20 de ani, deja miroase a parfum de conspiratie impotriva intereselor propriului tau popor!

Un popor cu o economie omogena are toate premisele pentru a avea si o cultura omogena, o unitata sociala, culturala si spirituala pe care cu greu ar putea-o tulbura cineva din afara acestui spatiu. S-a lucrat mult la deteriorarea situatiei economice si omogenitatii economiei din Romania, tocmai pentru a crea brese in unitatea poporului roman.

Din pacate insa avem prea putini lideri autentici in Romania care sa sesizeze acest lucru si sa ia masurile care se impun impotriva acestor actiuni care devin tot mai consistente in ultimele trei decenii in tara noastra.

Glasul.info

[info]Neorealism si neoliberalism, David A. Baldwin[/info]
Exit mobile version