Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Liderul Organizației Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, dr. Ivo Gheorghiev, a solicitat intr-un memoriu adresat statului roman, azil politic in Romania, ca urmare a represiunii la care sunt supusi etnicii romani de catre institutiile de forta din Bulgaria, potrivit rgnpress.ro.

Fata de modul in care se implica Ungaria in apararea drepturilor si libertatilor comunitatilor maghiare din afara granitelor, Romania este la ani lumina in urma si i-ar cam fi necesare niste cursuri intensive prin care sa invete de la unguri cum ar trebui protejati etnicii romani din tarile vecine.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

[info]Sarbatori si obiceiuri. Romanii din Bulgaria, Volumul al II-lea – Valea Dunarii [/info]

De ani buni, Romania s-a dat peste cap sa faca aici pe teritoriul romanesc un rai pe pamant pentru diverse minoritati etnice, ignorand adesea chiar discriminarile sau abuzurile odioase indreptate uneori chiar si asupra etnicilor romani din unele zone ale tarii.

De romanii din teritoriile istorice aflate in afara granitelor oficiale ale Romaniei nici nu mai incape vorba. Sunt atatea cazuri in care despre abuzurile indreptate impotriva etnicilor romani din afara granitelor nici macar nu s-a vorbit, nici in presa si nici la nivel institutional.

In Bulgaria, autoritatile bulgare mimeaza conformarea fata de legislatia europeana si cea internationala in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor. In schimb, la noi in Romania se prefera in multe cazuri discriminarea etnicilor romani si favorizarea unor anumite minoritati care nu-si mai incap in piele de-atatea drepturi, favoruri si priviliegii stabilite prin lege, chiar de catre „alesii nostri”.

Chiar asa, pana la urma ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cu cât propaganda neomarxistă este mai anticreștină, cu atât mai mult românii se îndreaptă către credință

sâm mai 13 , 2017
Cu cat propaganda neomarxista este mai anticrestina, cu atat mai mult romanii se indreapta catre credinta. Chiar si departe de Romania, in inima Europei, acolo unde propaganda neomarxista indreptata impotriva crestinismului a atins in ultimii ani apogeul, romanii strang randurile si se indreapta catre credinta. In imaginea din acest articol […]
Biserici si manastiri romanesti din Italia - Cu cat propaganda neomarxista este mai anticrestina, cu atat mai mult romanii se indreapta catre credinta

Poate vă place și:

libris.ro