libris.ro

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Sunteți chemați voi, fii si fiice din Inima Tării, din Arcul de Curbură al Carpaților care vorbiți românește si vă închinați ortodox să vorbiți și să vă rugați în Capitala Țării pentru a ști tot poporul că în Covasna și Harghita România trăiește. Să vorbiți voi pentru voi, dar și pentru frații și surorile voastre de sânge care-au uitat limba și credința strămoșilor.

Veți fi și glasul uitat al celor din Doboșeni, Imeni, Cristuru, Ghelința, Sânzieni, Cernat, Aita Seacă sau Doboi. Veți purta pe umeri crucea voastră si a lor. Puterea mare pe care-o aveți nu stă în număr, ci în exemplul pe care l-ați dat tuturor, că românii nu mor, chiar dacă cele mai cumplite furtuni se abat asupra lor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Sunteți mărturia românească a acestor locuri pentru care bunicii și străbunicii vostri si-au dat viața în vremurile grele. Sunteți sânge din sângele lor.

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Nu vă este ușor să faceți acest efort. Dar niciun pas ce bătătoreste calea neamului nu este usor. Nu a fost usor nici pentru Ioan Ardelean din Doboi Harghita, nici pentru Ioan Popescu din Mărtănuș, Rusan din Zăbala, Gavrilă din Zagon, Baicu din Păpăuți, Boldea din Brețcu, Ilie Țepeș din Tulgheș, Gavrilă din Covasna și nici pentru părintele Dionisie din Făgețel.

Aveti în istoria locurilor voastre o jertfă atât de mare încât poate înălța un întreg popor. Dârzenia rezistenței voastre românesti este stâncă si cântec de doină pe care nicio vâltoare nu-l poate risipi. Aceasta e puterea pe care o aveți.

Frații si surorile voastre din Capitala României vă vor primi cu brațele deschise. Va fi o îmbrațisare pe care Istoria acestei țări o va consemna. Vor fi în calea voastră flori. Veți semăna speranța că România se va ridica din genunchi, căci voi sunteți certitudinea că se poate. Certitudinea că românii sunt demni și de neînfrânt. Doamne ajută, frați și surori, mergem cu Dumnezeu înainte!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info