fbpx

RSS

Omul care vrea să scoată Poprica…

Am întâlnit la Iași,…

La trei decenii de la lovitura d…

Duminică, 12 iulie 2…

Asociația pentru Copii cu Dizabi…

Asociația pentru Cop…

Libertatea de a fi român este sf…

Libertatea de a fi r…

Naivii care vor autostradă în Mo…

Am apreciat încă de …

Nu vă credem când spuneți că vre…

Nu vă credem!Nu vă c…

La Belgrad zeci de mii de oameni…

La Belgrad numeroşi …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Print Friendly, PDF & Email

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Sunteți chemați voi, fii si fiice din Inima Tării, din Arcul de Curbură al Carpaților care vorbiți românește si vă închinați ortodox să vorbiți și să vă rugați în Capitala Țării pentru a ști tot poporul că în Covasna și Harghita România trăiește. Să vorbiți voi pentru voi, dar și pentru frații și surorile voastre de sânge care-au uitat limba și credința strămoșilor.

Veți fi și glasul uitat al celor din Doboșeni, Imeni, Cristuru, Ghelința, Sânzieni, Cernat, Aita Seacă sau Doboi. Veți purta pe umeri crucea voastră si a lor. Puterea mare pe care-o aveți nu stă în număr, ci în exemplul pe care l-ați dat tuturor, că românii nu mor, chiar dacă cele mai cumplite furtuni se abat asupra lor.

Sunteți mărturia românească a acestor locuri pentru care bunicii și străbunicii vostri si-au dat viața în vremurile grele. Sunteți sânge din sângele lor.

Mesaj pentru Românii din Covasna și Harghita

Nu vă este ușor să faceți acest efort. Dar niciun pas ce bătătoreste calea neamului nu este usor. Nu a fost usor nici pentru Ioan Ardelean din Doboi Harghita, nici pentru Ioan Popescu din Mărtănuș, Rusan din Zăbala, Gavrilă din Zagon, Baicu din Păpăuți, Boldea din Brețcu, Ilie Țepeș din Tulgheș, Gavrilă din Covasna și nici pentru părintele Dionisie din Făgețel.

Aveti în istoria locurilor voastre o jertfă atât de mare încât poate înălța un întreg popor. Dârzenia rezistenței voastre românesti este stâncă si cântec de doină pe care nicio vâltoare nu-l poate risipi. Aceasta e puterea pe care o aveți.

Frații si surorile voastre din Capitala României vă vor primi cu brațele deschise. Va fi o îmbrațisare pe care Istoria acestei țări o va consemna. Vor fi în calea voastră flori. Veți semăna speranța că România se va ridica din genunchi, căci voi sunteți certitudinea că se poate. Certitudinea că românii sunt demni și de neînfrânt. Doamne ajută, frați și surori, mergem cu Dumnezeu înainte!

Autor/Foto: Mihai TîrnoveanuSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info