Bulgaria

Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Liderul Organizației Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, dr. Ivo Gheorghiev, a solicitat intr-un memoriu adresat statului roman, azil politic in Romania, ca urmare a represiunii la care sunt supusi etnicii romani de catre institutiile de forta din Bulgaria, potrivit rgnpress.ro.

Fata de modul in care se implica Ungaria in apararea drepturilor si libertatilor comunitatilor maghiare din afara granitelor, Romania este la ani lumina in urma si i-ar cam fi necesare niste cursuri intensive prin care sa invete de la unguri cum ar trebui protejati etnicii romani din tarile vecine.

Liderul etnicilor romani din Bulgaria a cerut azil politic in Romania! Ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

[info]Sarbatori si obiceiuri. Romanii din Bulgaria, Volumul al II-lea – Valea Dunarii [/info]

De ani buni, Romania s-a dat peste cap sa faca aici pe teritoriul romanesc un rai pe pamant pentru diverse minoritati etnice, ignorand adesea chiar discriminarile sau abuzurile odioase indreptate uneori chiar si asupra etnicilor romani din unele zone ale tarii.

De romanii din teritoriile istorice aflate in afara granitelor oficiale ale Romaniei nici nu mai incape vorba. Sunt atatea cazuri in care despre abuzurile indreptate impotriva etnicilor romani din afara granitelor nici macar nu s-a vorbit, nici in presa si nici la nivel institutional.

In Bulgaria, autoritatile bulgare mimeaza conformarea fata de legislatia europeana si cea internationala in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor. In schimb, la noi in Romania se prefera in multe cazuri discriminarea etnicilor romani si favorizarea unor anumite minoritati care nu-si mai incap in piele de-atatea drepturi, favoruri si priviliegii stabilite prin lege, chiar de catre „alesii nostri”.

Chiar asa, pana la urma ce face Romania pentru minoritatea romana discriminata din afara granitelor?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

10 ore ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

20 de ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

2 zile ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

2 zile ago