RUSINE! Istoria tarii este profanata la Ploiesti de catre oameni fara constiinta!

RUSINE! Istoria tarii este profanata la Ploiesti de catre oameni fara constiinta! Bustul lui Ienăchiță Văcărescu dintr-un cartier din Ploiesti a fost profanat, fiind murdarit cu vopsea, iar spatiul din jurul monumentului este plin de mizerie si de ambalaje lasate pe banca amplasata in apropierea acestuia.

In ultimii ani, Societatea Cultural-Istorica “Mihai Viteazul” din Ploiesti (SMV) a initiat realizarea a numeroase proiecte culturale, unele dintre acestea concretizandu-se prin turnarea si amplasarea unor busturi ale unor personalitati istorice sau culturale de seama ale poporului roman, intr-o incercare evidenta de consolidare a identitatii si a patriotismului romanilor.

Eforturile SMV sunt insa “rasplatite” in unele locuri cu indiferenta sau cu dispret, dupa cum se poate vedea si din imaginile postate in acest articol.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

RUSINE! Istoria tarii este profanata la Ploiesti de catre oameni fara constiinta!

Intr-o perioada in care multi lupta sa ne stearga identitatea nationala, iata ca sunt oameni in Romania care s-au asociat si au creat o societate cultural istorica menita sa insufle patriotism, dragoste de tara si fata de neam tinerei generatii si nu numai, nu se cade sa rasplatim acest efort prin lipsa de respect si actiuni de acest gen precum cea din respectivul cartier din Ploiesti.

“Ienăchiță Văcărescu si mizeria marca Donald, in Ploiesti, in cartierul cu acelasi nume. O donatie a SMV (n.r. Societatea Cultural-Istorica “Mihai Viteazul” din Ploiesti), Oprea Nicolae si Amalia Țurcanu Chivu Sorin din anul 2004. Rugam si pe aceasta cale primaria municipiului Ploiesti sa rezolve dezastrul instaurat de “Ratoi” in oras. Avand in vedere lipsa de respect fata de acest monument propunem primariei sa-l mute in curtea scolii de vis a vis. Daca nu exista vointa necesara la 15 iunie ac., SMV anuleaza donatia, ridica monumentul, il scoate pe Ienăchiță Văcărescu din noroiul ratelor si-l instaleaza la un loc de onoare in judet sau in Romania Mare. Prezenta postare este si un preaviz public din partea SMV..!!!!”, a postat pe facebook fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, fondatorul si conducatorul Societatii Cultural-Istorice “Mihai Viteazul”, Mircea Cosma 

Glasul.info

[sg_popup id=”43″ event=”onload”][/sg_popup]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Dragos Patraru: "Vedeti fratilor de ce e gresit sa iesiti in strada si sa cereti inchiderea unor posturi TV?"

mar mai 23 , 2017
Dragos Patraru: “Vedeti fratilor de ce e gresit sa iesiti in strada si sa cereti inchiderea unor posturi TV?”. De cateva luni bune, Digi 24 este alaturi de Hotnews in fruntea promotorilor infiintarii unui soi de “Minister al Adevarului”, prin care sa fie cenzurate stirile care nu sunt favorabile unor […]
TVR isi alunga pana si ultimii oameni care ii fac audienta. Dragos Patraru a decis sa plece de la TVR, FOTO: tvr.ro

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro