RSS
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Romania urmeaza exemplul Poloniei si desfiinteaza CNCD-ul!

Print Friendly, PDF & Email

Romania urmeaza exemplul Poloniei si desfiinteaza CNCD-ul! La noi, mai degraba este discriminata majoritatea din Romania in propria ei tara, decat sa fie discriminate minoritatile. Cu toate acestea, multi membrii marcanti ai societatii romanesti au avut de suferit de-a lungul vremii, chiar si numai pentru unele simple declaratii, care au fost interpretate ca fiind “discriminatoare”.

Polonia a desfiintat institutia similara CNCD-ului romanesc, considerand ca este neproductiv sa subventioneze o institutie formata din oameni care ii ataca in mod sistematic valorile chiar de la interior.

De aceeasi parere par sa fie mai nou si deputatii romani, care au aprobat tacit un proiect de lege similar, prin care ar fi practic desfiintat CNCD-ul din Romania.

Proiectul legislativ prin care se prevede desfiintarea  Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost aprobat tacit in Camera Deputatilor, urmand ca initiativa sa fie trimisa mai departe catre Senatul Romaniei in calitate de for decizional.

Romania urmeaza exemplul Poloniei si desfiinteaza CNCD-ul!

Initiatorul acestui proiect legislativ este deputatul Bogdan Diaconu. In expunerea de motive a acestei initiative, se mentioneaza ca CNCD-ul este o:

libris.ro

“instituţie bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcţionează ca o instituţie antiromânească şi antinaţională, fiind un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese, de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria lor ţară”. 

 

“Consiliul nu era decat o structura care coordona activitațile instituțiilor, autoritaților locale și alte entitați care se ocupau de prevenirea și combaterea discriminarii și intoleranței”, a declarat ministrul sportului din Polonia, Ryszard Szuster

“Polonia a desfiintat Consiliul pentru prevenirea si combaterea discriminarii, echivalentul CNCD-ului romanesc. Așadar se poate ca un stat sa nu ii mai subventioneze pe cei care ii ataca valorile din interior! Si eu am propus prin lege in Parlament acest lucru! CNCD m-a amendat pentru ca m-am impotrivit ca stema Ungariei Mari sa fie postata pe școlile din Transilvania.”, remarca si presedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu

UPDATE: Senatorii au respins legea desfiintarii CNCD-ului, cu unanimitate de voturi. In cadrul dezbaterilor asupra acestei initiative legislative, toate partidele au fost de acord cu respingerea proiectului legislativ cu privire la desfiintarea CNCD. Cum Camera Senatului este for decizional, UMDR-ul va jubila in continuare pentru ca isi mentine in posesie inca o arma institutionala impotriva valorilor nationale romanesti.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info